Medi ambient

Una altra onada de calor aguditza el risc d’incendi i sequera

El Procicat activa l’alerta per l’aire africà que arriba dimarts

Continua la prealerta per focs en 11 comarques

Protecció Civil activava ahir l’alerta per una onada de calor que a partir de dimarts afectarà tota la península i que portarà durant diversos dies temperatures excepcionalment altes, tot i trobar-nos a l’inici de la canícula. Amb l’arribada d’una massa d’aire càlid del nord d’Àfrica que se situarà en les capes mitjanes de l’atmosfera, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les temperatures ja podrien vorejar els 40 graus a Ponent dimarts i mantenir-se en aquest nivell alt fins divendres, quan els mapes encara indiquen un altre augment fins a arribar al màxim de calor dissabte. El SMC parla de temperatures “anòmales” per la seva intensitat durant aquesta setmana amb episodis locals de calor superiors als 40 graus en punts de l’interior.

Per això el SMC llançava ahir un avís per perill alt de calor, ja dimarts, a les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, el Segrià i la Noguera. Aquesta nova onada de calor encara no un mes després de la de juny intensificarà la sequera perquè no hi ha cap previsió de precipitacions per als pròxims dies i també mantindrà alt el risc d’incendis –ahir es mantenia en prealerta el pla Alfa en nivell 2 a les comarques de la Catalunya Central i del litoral i el prelitoral barceloní i gironí.

La nova onada de calor s’afegeix a una primavera càlida i al mes de juny més calorós des del 2003, l’any de l’onada rècord a Europa. Totes aquestes dades confirmen la tendència d’extrems meteorològics del canvi climàtic; mentre que els primers quatre dies d’abril es registraven les temperatures més fredes en 30 anys, al maig ja se superaven les màximes històriques del mes. El juny ha portat la primera onada de calor, també amb registres rècord abans de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT