Medi ambient

regne unit

L’aeroport britànic de Luton suspèn vols per la calor extrema

Les altes temperatures han causat desperfectes amb l’asfalt de les pistes d’aterratge

L’aeroport britànic de Luton, al nord de Londres, s’ha vist obligat aquest dilluns a suspendre vols, tant de sortida com d’arribada, a causa dels desperfectes causats sobre una part de la pista per les altes temperatures.

Després d’unes hores d’interrupció i treballs en la pista, que van començar entorn de les 15.00 hora local (14.00 GMT), els vols es van reprendre al voltant de les 18.05 hora local (17.05 GMT), segons va informar l’aeròdrom.

“Després de les altes temperatures d’avui, s’ha identificat un defecte en la superfície de la pista”, ha anunciat l’aeroport en un comunicat, abans d’actualitzar amb la reobertura del servei una vegada esmenat el problema.

Tant Easyjet com Ryanair, les aerolínies de baix cost que són les principals usuàries de Luton, s’han vist obligades a desviar alguns dels seus vols a altres aeroports anglesos.

Easyjet ha concretat que els seus enllaços amb Belfast, Milà i Palma “desafortunadament no tenen la capacitat d’operar ara”, segons la BBC. En canvi, Ryanair ha puntualitzat que no havia hagut de cancel·lar vols, però sí que els ha hagut de desviar a l’aeròdrom de Stansted.

A més, el Ministeri de Defensa ha informat que ha hagut d’usar aeròdroms alternatius per als seus avions després que l’asfalt de la pista d’aterratge en la base de Brize Norton, prop de Londres, s’hagués fos.

L’agència meteorològica britànica ha emès avui la seva primera alerta vermella a causa de la calor, que ha portat al fet que es batés el rècord històric de temperatura màxima a Gal·les, amb 37,1 graus.

La població ha rebut la recomanació de no sortir dels seus habitatges tret que sigui imprescindible, i evitar els desplaçaments amb tren i amb cotxe.

A Londres, diverses línies de metro han hagut de ser suspeses per problemes en les vies, i la majoria de companyies ferroviàries estan operant serveis reduïts en molts dels seus trajectes.

El trànsit de vehicles s’ha reduït avui entorn d’un 10% en les principals ciutats del país comparat amb el de fa una setmana, segons la BBC.

S’espera que les temperatures pugin demà fins a aconseguir els 41 graus, la qual cosa representaria un rècord absolut al Regne Unit, abans de baixar a partir de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp