Medi ambient

En marxa el primer vaixell elèctric per a usos portuaris

Té una autonomia operativa de vuit hores i operarà al port de Castelló

El port de Vilanova i la Geltrú va presentar ahir el primer vaixell 100% elèctric i de zero emissions construït a Europa per a usos portuaris. La primera unitat, que estarà acabada a finals d’aquest mes de setembre, ha estat adquirida per un armador del País Basc i operarà al port de Castelló. Durant l’acte de presentació a les instal·lacions de l’empresa Sym Naval, el seu president, Francisco Lage, ha destacat que l’E-Ship és un vaixell “pioner i únic, com a mínim a Europa”.

Tal com va comentar, després de tres anys de desenvolupament, s’ha dissenyat un vaixell 100% elèctric amb zero emissions amb la potència suficient per desenvolupar totes les tasques diàries en el dia a dia d’un port. “Això ha estat un repte molt important perquè partíem sense referències tècniques homologables, perquè el vehicle elèctric no ens servia de model”, hi va afegir el president de Sym Naval.

L’acte va aplegar, entre altres, el secretari de Mobilitat i Logística i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, que va comentar que aquest projecte respon a l’aposta del govern per la descarbonització i la innovació”. Una aposta, hi va afegir, que reclama empreses valentes que vagin més enllà amb el suport de les administracions.

El vaixell, de dotze metres d’eslora i vuit de mànega, està construït d’acer, el que el fa reciclable i fàcil de reparar en cas de danys en el casc. L’embarcació tindrà una autonomia operativa de vuit hores i està dissenyat per fer feines de remolcatge i amarratge de vaixells, recollida de residus líquids i transport de càrrega i fins a dotze persones.

També el fa únic el fet que s’hagi adaptat a la normativa actual, el que no ha estat fàcil, gràcies a l’interès i suport de les diferents administracions. Aquí, Lage va explicar que aquest vaixell transportarà treballadors i materials subjectes a regulacions molt exigents i treballarà a l’interior de ports i que calia trobar la manera d’encaixar-ho tot.

Sym Naval, l’empresa constructora, dona cobertura a tot el Mediterrani des de la seu de Vilanova i la Geltrú. Està especialitzada en la construcció de vaixells per a ús portuari, serveis de suport i de transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA