Medi ambient

Regne Unit

Dos ecologistes engalten pastissos a la figura de cera de Carles III

L’acció de protesta l’han protagonitzat activistes de Just Stop Oil, la mateixa organització que va vessar sopa de tomàquet als ‘gira-sols’ de Van Gogh

L’entitat reclama al govern britànic que ature l’exploració de petroli i gas i critica que el monarca hagi renunciat a participar a la COP27

Dos activistes de l’organització ecologista Just Stop Oil han llançat aquest dilluns sengles pastissos de nata i xocolata a la cara de la figura del rei Carles III, al museu de cera londinenc de Madame Tussauds, per exigir al govern britànic que “aturi les noves llicències de petroli i gas”.

Els dos joves, un noia de 20 anys i un noi de 29, han entrat a la sala on hi ha les figures de cera dels reis i els prínceps de Gal·les i s’han tret les camises per deixar a la vista una samarreta amb el logo de Just Stop Oil. Després han llançat cadascú un pastis cremós al rostre del monarca. “La ciència és clara, la demanda és senzilla: atureu les noves llicències de petroli i gas. És una part del pastís”, han proclamat.

L’entitat, que ha compartit un vídeo de l’acció a les xarxes socials, ha organitzat la protesta poques setmanes abans de la pròxima cimera climàtica l’ONU COP27, que se celebrarà del 6 al 18 de novembre a Xarm el-Xeikh, a Egipte.

Just Stop Oil ha criticat precisament que Carles III –que durant la seva dilatada etapa de príncep hereu s’ha compromès amb diverses causes ambientalistes- ha renunciat assistir i pronunciar un discurs a la cimera per recomanació de l’aleshores primera ministra Liz Truss.

El museu de cera ha confirmat que a les 10.50 hores d’aquest dilluns (11.50 hora catalana) dos manifestants han “llançat el que sembla que és pastís a les nostres figures de la família reial” britànica. En un breu comunicat a les xarxes socials, la direcció de Tussauds assegura que el seu equip de seguretat ha reaccionat amb “rapidesa” i “treballa estretament amb la Policia Metropolitana en aquest incident”.

La nota afegeix que les instal·lacions continuen obertes al públic i només s’ha “tancat temporalment” en conjunt de la família reial.

L’acció es produeix deu dies després que dos membres de la mateixa organització vessessin dues llaunes de sopa de tomàquet sobre la pintura de Vincent Van Gogh Els gira-sols, a la National Gallery londinenca, i l’endemà que altres dos activistes del grup ambientalista alemany Última Generació llancessin puré de patates contra una de les obres pictòriques de la sèrie Pallers de Claude Monet, al Museu de Barberini de Postdam, al sud de Berlín.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona