Medi ambient

MEDI AMBIENT

Dues activistes ambientals s’enganxen a una icònica obra de Warhol a Canberra

‘Llaunes de sopa Campbell’ s’exposa a la Galeria Nacional de la capital australiana

El grup Stop Fossil Fuel Subsidies ha reivindicat l’autoria de la protesta

Dues activistes ambientals s’han enganxat aquest dimecres amb cola a la famosa obra d’art ‘Llaunes de sopa Campbell’ de l’artista nord-americà Andy Warhol a la Galeria Nacional de Canberra per exigir al govern d’Austràlia que deixi de subsidiar els combustibles fòssils.

Un portaveu de la Policia del Territori de la Capital Australiana, que integra Canberra, ha dit que la cola amb què s’han adherit “no era gaire bona”, i que les activistes han aconseguit sortir de la galeria abans que poguessin ser detingudes.

El grup Stop Fossil Fuel Subsidies, que s’ha declarat responsable de la protesta, ha publicat avui a Twitter el vídeo, en què apareixen dues persones disfressades amb perruques pintant sobre el vidre que protegeix l’obra de Warhol, mentre inclou consignes com a “crisi climàtica” “ o “protesta artística”.

Aquest grup, que acusa l’executiu de Canberra de donar a la indústria de combustibles fòssils uns 11.600 milions de dòlars locals (7.545 milions de dòlars nord-americans), ha exigit que Austràlia redueixi les emissions de diòxid de carboni i deixi d’aprovar nous projectes d’explotació de gas i carbó.

“Que la COP27 compti!”, ha reclamat en un altre tuit el grup australià d’activistes, que assegura ser part de la xarxa mundial A22 Network, que promou la desobediència civil amb motiu de la Conferència de les Parts de la Convenció Marc de l’ONU sobre Canvi Climàtic (COP27), que se celebra entre el 6 i el 18 de novembre a Egipte.

En confirmar l’incident contra l’obra, que data del 1962, la Galeria Nacional d’Austràlia ha indicat en un comunicat que aquesta institució “no desitja promocionar aquestes accions i no farà més comentaris”, ja que la protesta està sent investigada per les autoritats policials del país.

L’incident d’avui a Austràlia, un dels contaminants per càpita més grans del món, és part d’una sèrie de protestes recents d’activistes climàtics, com la també adhesió amb cola als marcs dels quadres de ‘La maja vestida’ i ‘La maca nua’ de Goya al Museu del Prado de Madrid fa el 5 de novembre.

Unes accions que també s’han donat a Londres amb ‘Els Gira-sols’ de Vincent Van Gogh, així com a Roma, on els ecologistes van optar per llançar puré al quadre ‘El Sembrador’ que va pintar l’artista holandès el 1888, entre altres obres artístiques .

Aquestes protestes, que aquest any han sorgit amb força, reclamen el compliment de l’Acord de París per limitar l’increment dels nivells de l’escalfament del planeta per sota de 1.5 graus de temperatura mitjana respecte els nivells preindustrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona