Medi ambient

Brasil

Lula proposarà a l’ONU celebrar la COP30 a l’Amazònia

El president brasiler electe destaca la importància de conèixer aquesta regió des del terreny

Destaca la importància de lluitar contra la desforestació i es compromet amb les comunitats indígenes

El president electe del Brasil, Luiz Inácio Lula Da Silva, ha anunciat aquest dimecres la seva intenció de proposar a l’ONU la celebració de la cimera climàtica COP30, prevista per a l’any 2025, a l’Amazònia brasilera.

“Parlarem amb el secretari general de l’ONU i li proposarem acollir una COP a l’Amazònia, perquè estem preparats per acollir esdeveniments internacionals”, ha explicat el polític brasiler.

El polític ho ha avançat durant una breu participació al pavelló del Consorci Interestatal de l’Amazònia a la cimera del clima COP27 que se celebra a la ciutat egípcia de Xarm el-Xeikh, on participa com a convidat especial i on aquest mateix dimecres oferirà un discurs.

Lula ha subratllat la importància de conèixer l’Amazònia sobre el terreny: “Heu de veure-la vosaltres mateixos”. “La gent que defensa el clima ha de conèixer què és aquesta regió per discutir sobre l’Amazònia des d’una realitat concreta i no des dels llibres”, ha argumentat.

El qui ja va ser president del Brasil (2003-2011) ha parlat de la importància de lluitar contra la desforestació i ha ratificat la seva idea de crear un ministeri de poblacions natives que posi més atenció en les comunitats indígenes, responsables en gran mesura “de l’ecosistema extraordinari que és l’Amazònia”, quan assumeixi el poder. “L’Amazònia té un significat per la Terra”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha remarcat que els governants tenen un paper per protegir l’Amazònia i deixar de fer negoci amb la natura. “Brasil canviarà d’una vegada per totes, portarem de nou la democràcia al país i el diàleg serà permanent”, ha assegurat.

Lula ha inclòs els seus “adversaris polítics” en aquest diàleg, perquè, ha assegurat, ell governarà “per a tots els brasilers sense distinció” amb l’objectiu d’“acabar amb el patiment de la població”.

El futur president ha destacat que el “Brasil té una cultura extraordinària, una barreja de negres, indígenes, europeus”, per la qual cosa “no pot ser un país aïllat com ho ha estat en els últims quatre anys”. També s’ha compromès a millorar la sanitat, educació i transports.

Finalment, el brasiler ha anunciat que serà aquesta tarda en el seu discurs quan desgrani els compromisos contra el canvi climàtic i accions en defensa de la naturalesa i biodiversitat del Brasil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia