Medi ambient

Milloren l’entorn del camí de ronda de Palamós a Castell

S’executen treballs de prevenció d’incendis i de millora forestal als espais naturals en aquest tall de 3,5 quilòmetres

Es complementa amb treballs d’eliminació de plantes al·lòctones

Palamós ha encar­re­gat l’inici de les fei­nes de pre­venció d’incen­dis i de millora fores­tal als espais natu­rals per on passa el camí de ronda, con­cre­ta­ment el seu tram comprès entre el nucli urbà i la platja de Cas­tell, un tram de 3,5 quilòmetres.

Aques­tes fei­nes s’emmar­quen dins el pro­jecte Infra­es­truc­tura verda mul­ti­fun­ci­o­nal, per pas­se­jar, fer esport, conèixer la natura, la cul­tura i la història de Palamós, que entre el 2020 i el 2021 va fer pos­si­ble la res­tau­ració i millora de la secció del camí de ronda de 3,5 km, que uneix sense inter­rup­ci­ons el nucli urbà del muni­cipi amb la platja de Cas­tell, fent el recor­re­gut més acces­si­ble, més còmode i atrac­tiu, millo­rant la sos­te­ni­bi­li­tat i mobi­li­tat del muni­cipi en faci­li­tar l’accés sense la neces­si­tat de fer ser­vir vehi­cles de motor.

Els tre­balls que s’exe­cu­ten ara són actu­a­ci­ons de pre­venció d’incen­dis prin­ci­pal­ment en els àmbits del parc de Cap Gros i la pineda d’en Gori, així com la millora fores­tal d’aquests espais per poten­ciar la bio­di­ver­si­tat i la millora de les mas­ses fores­tals, diver­si­fi­cant el mosaic ecològic i pai­satgístic.

Amb aquest objec­tiu també es faran tas­ques per a l’eli­mi­nació de flora exòtica inva­sora, des de la cala dels Pots fins a la platja de Cas­tell, amb l’extracció de les plan­tes al·lòcto­nes amb com­por­ta­ment inva­siu, que ame­na­cen la con­ser­vació de la diver­si­tat florística.

Al·lòcto­nes i inva­so­res

Es tracta d’ini­ciar actu­a­ci­ons de con­trol i eli­mi­nació sobre plan­tes com ara la figuera de moro, l’ungla de gat, l’ailant, cata­lo­ga­des com a flora exòtica inva­sora, i sobre d’altres que, si bé encara no estan en el catàleg, ja estan demos­trant el seu poten­cial inva­sor, com ara sene­cis, aptèmies, sedums, kalanc­hoes i pit­tos­po­rums. Els tre­balls s’allar­ga­ran fins a finals d’aquest any, tenen un cost glo­bal de 35.560 euros i es compta amb el suport del Fons Euro­peu de Desen­vo­lu­pa­ment Regi­o­nal (Feder).

LA XIFRA

35.560
euros.
Aquest és el cost dels treballs de millora que estan subvencionats pels fons Feder.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.