Medi ambient

medi natural

El govern busca eliminar la plaga de conills de regs i línies de tren a Lleida

Responsables d’Acció Climàtica es reuneixen amb regants de Segarra-Garrigues, Algerri-Balaguer, Urgell i Pinyana

Analitzen llocs d’actuació amb Adif i els ajuntaments de Les Borges, Vinaixa, L’Albi i Puigverd

El govern treballa en un inventari de llocs on proliferen els caus de conills en talussos i trams de carreteres, línies de tren i xarxes de regadiu de la Plana de Lleida per tal de fer-hi tractaments amb fosfur d’alumini per aturar la plaga d’aquesta espèciescinegètica que malmet cultius agrícoles però també pot posar en risc aquestes infraestructures.

Responsables del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’han reunit avui amb els representants de les comunitats de regants dels canals Segarra-Garrigues, Algerri-Balaguer, d’Urgell i Pinyana per localitzar els punts de major proliferació de caus de conills que poden provocar trencaments dels talussos que sostenen les infraestructures de reg i poden arribar a posar en risc la impermeabilitat de les basses de regadiu. També ha tingut lloc una segona reunió amb els responsables ferroviaris d’Adif, les caçadores de Juneda i Artesa de Lleida i els ajuntaments de Les Borges Blanques, Vinaixa, l’Albi i Puigverd de Lleida.

Les reunions formen part del pla de mesures urgents i aplicació immediata per controlar la sobrepoblació de conills a la plana lleidatana que, segons els últims censos de l’octubre passat ha augmentat d’un 34% en un any.

Entre les mesures del pla de xoc també hi ha el desplegament d’equips per capturar conills, la declaració d’emergència cinegètica i noves trampes que es van començar a provar ahir mateix a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

El tractament amb fosfur d’alumini per eliminar les poblacions de conills està permès en l’àmbit de les infraestructures per motius de seguretat i bon estat de conservació de les mateixes però està prohibit en els terrenys agrícoles –la Generalitat ha sol·licitat als ministeris d’Agricultura i Sanitat que autoritzin fer un prova pilot amb aquest biocida en terrenys agrícoles de la plana de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia