Medi ambient

Medi ambient

Interpretar el paisatge

Un panell al coll d’Ares causa confusió entre els que hi veuen una carena que no es correspon amb la vista

L’alcalde de Molló diu que és explicatiu del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, no de localització

El coll d’Ares és un punt de pas excursionista molt concorregut. Aprofitant que també és una de les portes d’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, hi ha un panell informatiu que moltes persones han manifestat que condueix a la confusió. És un panell que dona informació de l’espai protegit i que, durant els últims mesos, s’ha convertit en protagonista entre el col·lectiu excursionista, sobretot després del cap de setmana passat, ja que era un dels punts de pas de l’Embardissada, que organitza el Centre Excursionista d’Olot. És la primera vegada en les 45 edicions que aquesta popular caminada no competitiva que sempre discorre per la comarca de la Garrotxa ha tingut Camprodon com a punt de sortida per poder anar a coronar Montfalgars. Actualment, aquesta muntanya pertany al municipi de Camprodon però fins l’any 1969 era municipi de Beget i, per tant, pertanyia a la Garrotxa.

Molts dels qui llegeixen el panell informatiu afirmen que mena a la confusió, perquè està encarat a Vallter i el Costabona, però en aquella direcció hi identifica el Comanegra (1.557 metres). A part d’aquest cim de l’Alta Garrotxa, hi identifica la Roca del Gall (1.413), Montfalgars (1.610), el Puig de Montesquiu (1.579), el de les Forques (1.619), el Puig Pedrissa (1.641), el de les Basses de Fabert (1.637) i el de la Clapa (1.654).

L’alcalde de Molló, Pep Coma, que també és el president de la junta rectora del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, ha afirmat que el panell no està equivocat, sinó que, en tot cas, la gent no el sap interpretar. Coma ha explicat que la panoràmica que el visitant veu al panell li queda, sobre el terreny, a l’esquena del qui el mira i llegeix, ja que està encarat al Costabona i al sector de Vallter i que, per tant, dona per fet que hi veu allò que té al davant. Pep Coma ha detallat que aquest panell està fet mirant des de Molló cap al Parc Natural i explica un terreny format per una carena de muntanyes, pastures, la flora i la fauna –la informació escrita és en català, però amb codi QR es pot descarregar en francès, anglès i castellà.

Montfalgars, l’objectiu de l’Embardissada d’aquest any, que també surt al panell, és, en l’actualitat, una muntanya poc emblemàtica, ja que des del coll d’Ares es pot fer el cim en només 10 minuts. Tot i que no hi ha bones vistes per una línia de pins, en una bona part del recorregut de l’Embardissada s’ha gaudit d’unes vistes espectaculars de la Garrotxa, el Pirineu oriental, la Catalunya del Nord, la Serralada Transversal i fins i tot el mar Mediterrani. A part, cal destacar el valor patrimonial d’aquest recorregut, ja que s’ha passat pel costat de la Casilla Vella i la dels Carrabiners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona