Medi ambient

METEOROLOGIA

Treuen set camions de pedra de Sant Hilari

Sant Hilari Sacalm es va despertar el dijous amb tones de pedra encara sense fondre al carrer. Els operaris van treure fins a set camions de pedra acumulada. Els 70 litres per metre quadrat que van caure en poca estona abans-d’ahir, acompanyats de pedra, van inundar el centre del poble, especialment el passatge Gravalosa. La forta pedregada va provocar que els embornals quedessin embussats en diversos sectors de la població i l’aigua no pogués ser engolida

Les pluges van ser ahir irregulars a les comarques gironines. Destaquen els 37,1 litres caiguts a Sant Pau de Segúries, els 33 de Banyoles i els 32,2 d’Anglès, a la Selva, i els 30,7 a Navata, a l’Alt Empordà i pròxim a la capital de comarcal. A Figueres, concretament, la pluja intensa que va caure en poca estona va provocar que s’inundés la planta de servei de radiodiagnòstic i la unitat de cirurgia sense ingrés de l’Hospital de Figueres i que el servei quedés afectat. Concretament va provocar que s’haguessin d’anul·lar proves i intervencions programades en aquests serveis a la tarda. La voluntat de l’hospital és reprendre el servei avui al matí.

A Girona, l’aigua també va caure amb intensitat cap al migdia, entre la una i les tres, quan va caure prop de 30 litres. La intensitat del ruixat va interferir en la mobilitat de la ciutat. En concret, va inundar la rotonda de l’accés sud de la ciutat, la de distribució de la zona comercial on hi ha McDonald’s, el Decathlon i el MediaMarkt.

Les pluges dels darrers dies al Pirineu han començat a tenir efectes positius en la capçalera fluvial del riu Ter. Comença a entrar aigua en els pantans tot i que encara no prou per compensar la que en surt i poder incrementar les reserves. La tendència a créixer va confirmar-la ahir l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que va fer notar que tot i l’entrada de l’aigua encara no és suficient per fer augmentar els volums embassats i canviar els percentatges de reserves. En les darreres 24 hores el sistema Ter-Llobregat ha vist entrar 5.130 m³ d’aigua als pantans, però també se n’han consumit 4.410 i només se n’han guanyat 720. És un ritme d’entrada d’aigua insuficient encara pel volum diari de consum. En aquest sistema entraven abans d’ahir 11 m³/s, però en sortien 9,7.

La conca del Ter és la que va a més bon ritme perquè només a l’embassament de Sau han entrat en un dia 4.800 d’aquells metres cúbics totals a un ritme d’entrada de 9,6 m³/s i de sortida de només 4,1. Però de Susqueda n’han sortit en un dia 3.600. Els dos pantans del riu Ter han guanyat 1200 m³ en vint--i-quatre hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona