Medi ambient

sequera

Rècord d’emissions per incendis a l’hemisferi nord

El servei atmosfèric del programa europeu Copernicus alerta dels incendis primerencs que han tingut lloc aquesta primavera a l’Estat espanyol, Canadà i Euràsia

L’hemisferi nord ha registrat rècord d’emissions de gasos a l’atmosfera com a conseqüència dels incendis en aquesta primavera. Ho confirma el Servei de Monitoratge Atmosfèric Copernicus (CAMS) a partir del registre d’emissions dels incendis que han viscut Canadà, Euràsia i l’Estat espanyol. Els d’aquestes regions han estat “particularment rellevants per l’època de l’any”. El servei europeu situa els incendis del País Valencià, Astúries i Cantàbria com els més primerencs tenint en compte la magnitud i que es van produir ja al març. De fet, han pogut monitoritzar que les emissions per aquests focs han superat les de la darrera dècada per un mes de març i cal remuntar-se al 2012 per trobar una onada de la mateixa importància. “Patir incendis d’aquestes proporcions tan aviat és inusual” s’afirma en el comunicat fet públic avui, en què es destaca que les altes temperatures i la sequera que han afectat el continent durant l’hivern anterior han extremat el risc d’incendi.

Al maig s’han produït focs a Rússia, Khazakstan i Mongòlia amb emissions per sobre de la mitjana des del 2003. La situació més greu, però, s’ha produït amb els incendis a gran escala de les regions canadenques d’Alberta, la Colúmbia Britànica, Territoris del Nord-oest, Nova Escòcia i Saskatxewan. Les emissions de gasos d’aquests incendis s’han anat desplaçant per Nord-amèrica i l’Atlàntic Nord fins a Escandinàvia i l’Oceà Àrtic.

Un dels científics veterans del CAMS, Mark Parrington, avisa que “a mesura que s’apropa l’estiu a l’hemisferi nord s’espera que s’extremin les variables relacionades amb el risc de focs forestals: l’alta temperatura i especialment les condicions de sequedat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona