Medi ambient

successos

La intensa pluja desborda rieres a la Garrotxa i inunda l’escola de Riudaura

L’episodi de pluja d’aquest dimarts va deixar a diverses zones afectades a les comarques gironines al llarg de tot el dia. A la Vall de Bianya, els Mossos van haver de tallar el trànsit en els dos sentits la carretera N-260 a causa del desbordament d’aigua a la riera de Santa Margarida, que cobria bona part de l’asfalt. Segons l’alcalde del municipi, Santi Reixach, les inundacions van començar cap a les tres de la tarda a zona de Sant Pere Despuig i la vall del Mas Farró. Hores més tard, la pluja també va obligar a tallar la carretera de Capsec. Davant d’aquesta situació, l’alcalde va demanar precaució i que no es fes servir la via com a drecera, ja que hi havia persones que s’havien quedat bloquejades a la carretera. Tot i així, segons Reixach, ningú va prendre mal ni hi va haver cap incident greu.

En paral·lel, una altra de les zones interiors de les comarques gironines que també van patir els aiguats va ser el municipi de Riudaura, on van caure uns 110 litres/m² durant l’episodi d’aquest dimarts. El mal temps va afectar principalment l’escola del poble, on va caldre la intervenció dels bombers, perquè en una part de les estances del centre escolar hi va entrar aigua. Tot i que l’incident va tenir lloc fora de l’horari escolar, les classes s’han suspès fins divendres per poder avaluar l’impacte dels danys i fer tasques de neteja al centre. En aquest sentit, l’aigua també va afectar alguns baixos d’habitatges i diversos camps de regadiu del municipi així com diverses masies.

Per altra banda, la companyia de transports públics Teisa va tenir afectacions en la seva ruta habitual a causa de la pluja. D’aquesta manera, el servei de les cinc de la tarda del dimarts que connectava Olot amb Puigcerdà va haver de passar per Vallfogona i els passatgers de Sant Joan de les Abadesses van parar a Ripoll i van agafar, amb el mateix bitllet, el servei de Campdevànol a Camprodon, per acabar d’arribar al municipi. També les línies Camprodon-Olot i Olot-Ripoll també van resultar afectades pel tall de la carretera N- 260 a causa de la pluja.

Finalment, els bombers van actuar a el polígon industrial de Riudellots de la Selva, on es va inundar el carrer Onyar, i en altres serveis menors, sense cap incident greu.

http://www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/2301007-les-fortes-pluges-desborden-la-riera-de-santa-margarida-i-obliguen-a-tallar-l-n-260-a-la-vall-de-bianya.html?cca=3

2301007



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona