Medi ambient

societat

El temporal relleva la calor i provoca incidències

La pluja i el vent van ser protagonistes durant tota la jornada d’ahir. Des de dissabte, els aiguats van substituir, feliçment per a molts, l’onada de calor que havia assolat el país la setmana passada, però van provocar incidències de diversa consideració. La Generalitat va mantenir activat tot el cap de setmana el pla d’inundacions Inuncat pel pronòstic de precipitacions generalitzades arreu del país.

Entre els incidents més preocupants hi va haver l’operació de rescat iniciada al migdia d’ahir per trobar tres excursionistes que havien quedat atrapats pel mal temps a la zona del llac de Certascan, al Pallars Sobirà. Segons va informar TV3, les tres persones es van veure afectades pel temporal mentre feien una travessa. Durant la tarda un dels excursionistes va ser rescatat pels Bombers amb símptomes d’hipotèrmia i va ser atès per un metge arribat amb un helicòpter dels Bombers al refugi de Certascan. La recerca de les altres dues persones, que van ser localitzades més tard, es va haver de realitzar a peu a causa de les condicions climatològiques. El Sistema d’Emergències Mèdiques ja tenia preparat un aparell a l’heliport de Tírvia per traslladar els afectats.

Els Bombers de la Generalitat van rebre centenars d’avisos, bàsicament per retirar arbres caiguts i per solucionar incidències elèctriques, desperfectes d’edificis i acumulacions d’aigua amb petites inundacions. Una actuació destacada va ser el rescat d’un home de 75 anys que va quedar atrapat dins del seu vehicle a la riera de Vilassar, a Vilassar de Mar (Maresme). L’avís es va produir a primera hora del matí, a l’altura de la ronda de Vilassar, a l’encreuament amb el carrer de Maria Vidal. El vehicle havia quedat encallat sota un pont i els efectius d’emergències van poder treure l’ocupant sa i estalvi al cap d’una estona.

Altres actuacions dels Bombers van ser la retirada d’un mur caigut sobre un altre edifici a Pallejà (Baix Llobregat) i un arbre de grans dimensions tombat al carrer Arquitectura de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

En algunes zones, com ara el Pirineu, l’episodi de pluja va deixar més de 100 litres, i en pics com ara el Puigmal es van registrar nevades. Al litoral, els aiguats es van concentrar molt especialment al Maresme i el Barcelonès. Durant les 48 hores del cap de setmana es van produir registres importants com ara els 105 litres a Molló, els 103 a Lac Redon, els 92 litres de Sant Pau de Segúries, els 75 de Vilassar de Mar, els 68 litres d’Olot, els 67 de Cabrils i els 54 litres de Malgrat de Mar, segons van confirmar les agències a partir de les dades de les estacions del Meteocat.

El temporal també va afectar l’aeroport del Prat, on hi va haver retards de vols durant tota la jornada, que van afectar algunes de les 964 operacions que hi havia programades, un volum important, atès que es tractava de l’últim diumenge d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva