Medi ambient

MEDI AMBIENT

Demanen contenir l’extracció d’aigua a la Llémena i el Montseny

Llémena Espai Natural va aplegar ahir més d’un centenar de persones al local social de Sant Esteve per actualitzar els assistents amb les darreres dades que han aconseguit sobre l’extracció d’aigua per part de l’embotelladora Aigües Sant Aniol, que l’entitat situa al voltant dels 100 milions de litres anuals. El portaveu, Joan Carles Ximenes, destacava que, després de començar a denunciar la situació els darrers mesos, “nous agents han expressat que volen implicar-se, entre què els ajuntaments de Sant Martí de Llémena, San Miquel de Campmajor i Mieres”, per “contribuir al seguiment de les dades d’explotació i la sol·licitud d’estudis tècnics i del marc jurídic”.

En la jornada també van participar representants d’altres entitats, com ara de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, una de les meques de l’embotellament d’aigua a les explotacions d’Arbúcies, Sant Hilari i altres poblacions. Els dos moviments coincideixen que, en ple escenari de sequera, amb la imminent entrada en emergència i restriccions per a la ciutadania, indústries i el sector agrícola, també caldria posar fre a l’acció de les empreses embotelladores, que es regeixen per la legislació estatal adscrita a Mines del 1973 i que escapa de la jurisdicció de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Des de Llémena Espai Natural, els darrers mesos s’han reunit amb representants de la Generalitat a Girona, encapçalats per la delegada, Laia Cañigueral, i reclamen que s’actualitzi el darrer estudi de l’aqüífer, del 2001. Es va fer “sobre la pluviometria del segle passat i amb només una quarta part de l’extracció actual”, diu Ximenes. A partir d’aquí, decidiran els pròxims passos que se seguiran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva