Medi ambient

MEDI AMBIENT

Estalvi de més de 27.000 bosses d’un sol ús en un mes en tres mercats de Barcelona

La campanya Mercats Sostenibles, impulsada per la Diputació de Barcelona, ha permès estalviar l’ús de més de 27.000 bosses de plàstic en un mes. El projecte, que enguany arribava a la 3a edició i que pretén conscienciar els clients dels mercats municipals sobre la importància de reduir residus d’un sol ús, s’ha dut a terme als mercats municipals del Prat de Llobregat, de Badia del Vallès i al de les Planes i del Centre de Sant Joan Despí.

Del 30 d’octubre al 2 de desembre, les persones que compraven en aquests mercats podien demanar a algun dels 67 paradistes adherits a la campanya un Passaport sostenible. En aquest passaport, els clients obtenien un segell per cada compra feta sense generar residus, per exemple quan portaven els seus propis envasos o bosses reutilitzables. Quan l’usuari aconseguia 10 segells al seu passaport, rebia com a obsequi una bossa de reixeta reutilitzable i de cotó i podia participar en el sorteig de tres lots de productes residu zero a cada mercat. En total, en aquesta edició s’han completat 2.772 passaports, el que suposa més de 27.000 compres fetes sense generar residus. El municipi més actiu ha estat El Prat de Llobregat, amb 1.307 passaports completats (més de 13.000 compres sense bossa), seguit de Badia del Vallès (768 passaports) i Sant Joan Despí amb 697 passaports, dels quals 150 al Mercat del Centre i 547 al Mercat de les Planes.

Tres anys de feina

El projecte Mercats Sostenibles va començar el 2021 als mercats municipals de Manresa, Viladecans i Rubí. L’any passat es va fer la segona edició als mercats de Vilafranca del Penedès, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, i Igualada. Paral·lelament, la campanya involucra també l’alumnat d’ESO dels instituts municipals mitjançant un projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei (ApS), una innovadora metodologia educativa que combina l’adquisició de competències per part de l’alumnat amb un servei a la comunitat. En concret, enguany han participat 124 estudiants de 4t d’ESO de l’IES Badia i 3r d’ESO de l’IES Federica Montseny, a Badia del Vallès; de 4t d’ESO de l’INS Ferrer i Guàrdia i 1r d’ESO de l’IES Gran Capità, a Sant Joan Despí; i de 1r d’ESO de l’INS Salvador Dalí, al Prat de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona