Medi ambient

MEDI AMBIENT

Lleida comença dilluns a renaturalitzar el Parc de Les Basses

La Paeria de Lleida començarà aquest proper dilluns la renaturalització del Parc de Les Basses, que té com a objectiu ampliar, millorar i consolidar la massa vegetal, per a promoure les àrees de descans, passeig i observació en l’àmbit de 5,7 hectàrees on estaven les antigues piscines i que no està afectat pels usos futurs de càmping.

La intervenció se centra en enriquir la biodiversitat. Per aconseguir-ho es prioritza la diversificació de les espècies d’arbres i arbustos, triant-ne d’autòctones amb bona adaptació al clima de Lleida; la millora dels sòls degradats; la substitució de les gespes d’alt consum hídric per prats naturals; la millora de la gestió de la poda; i implantar la gestió integrada de plagues; entre d’altres.

Les actuacions previstes inclouen la demolició de fins a 6.900 metres quadrats de paviments existents sense drenatge d’aigua i d’altres elements existents en mal estat de conservació. La runa resultant es triturarà per a servir de base d’una nova xarxa de camins d’1,1 km de longitud. També es construirà una nova xarxa de reg i nous drenatges i es col·locaran senyals informatius de flora i fauna, una tanca, bancs i una estructura lleugera d’ombreig.

Pel que fa a la vegetació, està previst plantar-hi 102 arbres de 16 espècies diferents, que conformaran ambients de bosc d’alzinar mediterrani, bosc caducifoli i bosc de ribera, amb plantes enfiladisses, entapissants i herbàcies. A més, es crearà un jardí sensorial de plantes aromàtiques i es sembraran dues hectàrees de prats.

Finalment, l’espai comptarà també amb una làmina d’aigua de 1.870 metres quadrats, amb una bassa de reg i una bassa naturalitzada. Aquest espai promourà la presència d’amfibis, libèl·lules, insectes aquàtics i vegetació aigualosa

Les obres tenen un cost previst de 545.140,72 euros i les executarà l’empresa Ambitec. Estaran acabades durant l’últim trimestre d’aquest any. Aquesta acció s’emmarca en el projecte URBAN-NAT Lleida, de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva