Medi ambient

societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

El Departament d’Acció Climàtica i un nombre important d'explotacions ramaderes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa col·laboren en un projecte per una millor gestió de l’espai.  ‘Fet al parc’ és una iniciativa engegada el 2019 i que ofereix promoció i assessorament als pagesos per part del Departament, sobre les activitats que fan des de les diferents explotacions que hi participen. A canvi, el parc natural es beneficia de la bona gestió que fan aquests pagesos amb la producció de productes de proximitat. La directora general d’Agricultura i Ramaderia d’Acció Climàtica, Elisenda Guillaumes, destaca la importància de la iniciativa perquè Catalunya “no pot competir en preu, però hem de competir en qualitat”, segons recull l'ACN. Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de renovació d’adhesió a la iniciativa, a la qual s’han sumat 25 explotacions agràries i ramaderes, part de les quals ja es van sumar al projecte quan es va posar en marxa l’any 2019. El conjunt de les 25 explotacions adherides a Fet al Parc gestionen 798 hectàrees de pastures obertes i arbrades, 322 de cultius i 4,5 d’horta, i sumen un total de 600 caps de boví, 2.400 d’oví, 1.400 de porcí, 180 de cabrum, 5.300 d’aviram i 300 ruscs d’abelles. 

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa ja plenament consolidada que posa en relleu els beneficis de teixir aliances i estratègies conjuntes amb el sector primari”. “És fonamental desenvolupar sinergies encaminades a mantenir i promoure un ús sostenible de l’activitat pagesa, basada en la rendibilitat econòmica i compromesa en el procés de conservació i millora dels valors naturals i culturals”, ha afirmat Vilahur. En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha explicat que es vol estendre aquest model a altres parcs. “Ja s’està desenvolupant experiències similars en alguns parcs, com el de l’Alt Pirineu o Cap de Creus, però el que volem és estandarditzar un model de treball per posar en valor aquests productes agrícoles i ramaders que contribueixen a la conservació de la natura i, al mateix temps, també garanteixen la dinamització rural”, ha declarat Marc Vilahur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona
CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Aixequen 13 actes en inspeccions a establiments d’Empuriabrava

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses