Medi ambient

Calonge i Sant Antoni repartirà 10.000 airejadors d’aixeta gratuïts

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha començat a repartir 10.000 airejadors o reductors de cabal gratuïts que permeten reduir fins al 60% del consum d’aigua en cada aixeta, segons explica el consistori en un comunicat.

L’Ajuntament els està distribuint a través de diversos mètodes: des de l’oficina d’atenció al client d’Agbar, on la ciutadania els pot anar a recollir; a la carpa informativa que l’àrea de Medi Ambient instal·la els dimecres al mercat de Sant Antoni i els dijous al de Calonge, on també faran tasques de sensibilització; a les escoles i als casals d’avis; i a través de Turisme i de les agències immobiliàries, especialment per conscienciar els visitants establerts en Habitatges d’ús Turístic. La intenció és arribar també als càmpings.

La regidora de Medi Ambient, Lídia Sánchez, explica que “un 60% en una aixeta és moltíssim. El consum que pots reduir pel que fa a cada domicili és poc, però tot suma, és molt important. Nosaltres som un municipi on pràcticament tot el consum és domèstic” i afegeix que “com a municipi estem consumint un 11% més del que indica l’Agència Catalana de l’Aigua. Fent un petit esforç podem assolir el que ens marquen i, fins i tot, millorar-ho”.

Més enllà d’iniciatives tan visibles com aquesta dels airejadors, s’han engegat diversos projectes pel que fa a l’eficiència de la xarxa d’aigua al municipi: la instal·lació de reductores telecontrolades que redueixen el consum nocturn d’aigua i minven les pèrdues per fuites; l’activació de pous municipals que permeten més autosuficiència i dependre menys de l’aigua que es compra a l’ACA; la renovació del parc de comptadors, amb la implementació d’un comptador de telemetria que acabarà permetent un control individual a cada consumidor; i la sectorització del municipi en diferents trams, que possibilita actuacions localitzades a la xarxa sense afectar tot el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA