Medi ambient

medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

Defensa que està pactat amb les associacions municipalistes i alerta que si es tomba se’n podrien deixar d’obrir aquest estiu

Nega improvisació en les mesures, que han permès mantenir el proveïment tot i 42 mesos de sequera

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha descartat refer el decret que deixa en mans dels ajuntaments la decisió d’obrir piscines públiques o privades com a refugis climàtics, i ha responsabilitat els grups de l’oposició si aquest estiu els municipis no poden obrir les que són municipals, després que hagin amenaçat amb rebutjar-lo. “El que vulgui tombar aquest decret deixarà els ajuntaments sense obrir les piscines a l’estiu. Els partits seran responsables de les seves accions, ells sabran”, ha dit a Rac 1, on ha insistit que el text es va pactar amb la Federació Catalana de Municipis (FCM) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) “fins a l’última coma”. “No el refarem, l’hem treballat amb els ajuntaments, que són els que l’han d’aplicar”, ha afegit. Segons ell, “en cap cas ningú ha pensat que la piscina d’un hotel o una de comunitària pugui ser refugi climàtic”. “A cap ajuntament se li ha acudit això”, ha dit el conseller, que ha insistit que li estranyaria molt que algun consistori optés per aquesta opció, perquè “no tindria cap sentit”.

El conseller ha constatat que la sessió de la Diputació Permanent de divendres va evidenciar que els partits estan en campanya. “S’han de fer servir alguns eslògans, sobretot per part d’aquells que durant dotze anys no han fet res”, ha criticat. Mascort, així, ha constatat que és “impossible” improvisar la gestió de la sequera, com diu l’oposició, i ha explicat que porten mesos analitzant la possibilitat finalment decidida de portar dessaladores flotants, parlant amb proveïdors arreu del món, com ara a Noruega o Turquia. En aquest sentit, ha subratllat que en un escenari que mai s’havia produït és normal que apareguin alternatives noves que ningú mai havia estudiat. I ha defensat la seva gestió: “Els ciutadans esperen que posem solució a les coses, això és el que estem fent nosaltres. Portem 42 mesos i l’aigua segueix sortint per l’aixeta. Alguna cosa devem d’haver fet bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei el 9 de maig

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA