Medi ambient

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

L’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jaume Collboni, ha reclamat aquest dijous al conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, que aporti els fons addicionals anunciats per aquest any per al parc natural de Collserola davant de l’“infrafinançament” que pateix.

En una carta dirigida al conseller en plena campanya electoral, l’alcalde demana una reunió “per poder abordar junts aquesta situació i explorar quines poden ser les vies” perquè la Generalitat assumeixi “la seva responsabilitat estructural en el finançament” del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, que presideix l’alcalde de Barcelona.

En aquest sentit, Collboni demana a Mascort que mantingui “els compromisos” del 12 de gener passat, quan el conseller va anunciar “una aportació addicional d’un milió d’euros aquest any 2024, per executar-lo fins a finals de 2025”. Els serveis tècnics d’Acció Climàtica han informat a l’AMB aquesta setmana que “aquesta aportació no es farà aquest any, ja que està condicionada a uns nous pressupostos de la Generalitat” que no es van arribar a aprovar per l’oposició de la majoria del Parlament, la qual cosa va precipitar l’avançament electoral.

D’altra banda, Collboni ha valorat positivament que ja s’hagin iniciat aquesta primavera, de forma coordinada amb el Consorci del Parc, algunes actuacions de prevenció d’incendis en el marc de les inversions directes que Acció Climàtica va anunciar l’any 2022 per al període 2022-2025.

Tanmateix, l’alcalde les troba parcials davant dels reptes que té el parc per adaptar-se a les exigències del canvi climàtic

L’aportació d’Acció Climàtica a l’últim pressupost és de 200.200 euros, el 3 % del total, ha lamentat Collboni.

El conseller ha respost avui mateix l'alcalde de Barcelona dient que el govern ha començat les actuacions per prevenir incendis a Collserola, que abastaran en total una superfície de 255 hectàrees. Els treballs, que van començar a l’abril, s’aturaran a l’estiu i tindran una durada efectiva de dotze mesos, amb un pressupost de 730.542 euros. “S’han identificat uns punts estratègics perquè en cas que hi hagués un gran incendi, els bombers tinguin un lloc des d’on aturar-lo”, ha dit Mascort. Sobre el reclam de  Collboni, del milió d’euros que el govern va anunciar per millorar la gestió de Collserola, Mascort li ha respost que demani “explicacions” als comuns per “tombar” els pressupostos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona