Medi ambient

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

Un centenar de persones han participat aquest dimecres a la primera sessió pública sobre el projecte Re-Natura que es vol tenir enllestit a finals del 2025. Els assistents van escoltar la proposta de l’Ajuntament de Mataró per renaturalitzar els espais urbans i fer-los més resilients davant el repte del canvi climàtic.

El projecte dotat amb 6 milions d’euros, amb 4 milions provinents dels ajuts dels Next Generation, vol actuar a l’espai públic com ara les rieres de Sant Simó i la d’Argentona, les zones verdes del Parc Central, l’antic i el nou, i l’entorn de la Pollancreda del Pla d’en Boet. El director de Serveis d’Urbanisme i Planificació de l’Ajuntament, Xavier Alemany, va explicar que es tracta de fer més “permeables” aquests terrenys i recollir l’aigua de la pluja així com buscar zones de més ombra i plantar arbustives per retenir l’aigua.

Refugis a les escoles

Un dels objectius del pla és actuar en els 31 patis escolars perquè esdevinguin refugis climàtics. Segons Alemany aquesta superfície correspondria a 17 camps de futbol i té un pressupost de 750.000 euros per millorar--ne les zones d’ombra. També es pensa a renaturalitzar els marges de les rieres, i en el cas de la d’Argentona, ubicar els horts urbans a tocar del barri de Cerdanyola. Per retira les canyes de la riera de Sant Simó i renaturalitzar la llera es preveu destinar 2 milions d’euros.

Sensibilitzar els veïns

El projecte inclou partides per a fomentar la participació i la sensibilització dels veïns. L’Ajuntament ja va presentar la seva proposta l’octubre passat i els darrers mesos s’han presentat les accions a la comunitat educativa d’escoles i instituts i al consell d’infants municipal. També s’han programat activitats d’exploració de la natura obertes a la participació activa de tothom.

Els ciutadans que ho vulguin podran participar de sessions de debat i també es poden fer aportacions on-line a través de la plataforma a la web de ReNatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Neixen els Roca Awards, un guardó que celebra la gastronomia i la literatura

girona
Urbanisme

Tarragona assegura que no hi ha cap novetat que justifiqui un canvi dels límits municipals

Tarragona
GIRONA

L’Ajuntament habilita l’app SMO Girona per facilitar la cerca de feina

GIRONA
societat

Més d’un centenar d’entitats ecologistes demanen recuperar el departament de Medi Ambient

barcelona
RIPOLL

La Metxa denuncia que el consistori li fa tancar el local temporalment

RIPOLL
Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

Sabadell
societat

Comencen les obres de millora de la deixalleria del Vallès Oriental

Montornès del Vallès
CALDES DE MALAVELLA

Manifestació per l’acomiadament del delegat sindical de Farré Logístics

CALDES DE MALAVELLA
PALAMÓS

Les donacions permeten fer 31 trasplantaments de cèl·lules mare

PALAMÓS