Medi ambient

sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

Els embassaments de les conques internes i del Ter-Llobregat han doblat les seves reserves aquest diumenge respecte del punt més baix a què van arribar abans que comencessin les pluges de març i superen el 30% de volum d’aigua embassada. Si el dia 9 d’aquell mes la Baells, la Llosa del Cavall, Sant Ponç, Sau i Susqueda tenien 90 hm³ (14,7%), diumenge n’havien guanyat 94 i se situaven en els 184 hm³ (30,1%). Tots els de les conques internes han guanyat globalment el mateix que tenien embassat el 9 de març: han passat dels 100 hm³ (14,4%) als 200 (28,9%) d’ahir. El pantà de Darnius-Boadella, molt més petit però que abasta l’Alt Empordà, la zona amb una situació pitjor i encara en la fase d’emergència, n’ha guanyat 6,2 i se situa en els 13,08 hm³ (21,4%) quan al març estava a l’11,3% de capacitat –gairebé ha doblat reserves també. Amb el manteniment de les pluges de tarda a les capçaleres durant aquesta setmana darrera i la possibilitat encara incerta que al juny hi hagi noves precipitacions, els embassaments que abasten l’àrea metropolitana de Barcelona i la Costa Brava sud podrien encarar amb totes les garanties la temporada estival tenint en compte els reforços previstos de dessaladores mòbils temporals al Port de Barcelona i al golf de Roses. De fet, quan el govern va decidir la primera setmana de maig aixecar la situació d’emergència al sistema Ter-Llobregat ja va anunciar que la possibilitat de recaure en l’emergència s’allunyava com a mínim fins a final d’any, fins i tot en el cas que les pluges de tardor no siguin generoses. I és que avui l’aigua de pluja i desgel de la neu continuava entrant amb força en la majoria dels pantans del Ter i el Llobregat així com al de l’Alt Empordà: 825 litres per segon a la Llosa del Cavall des de Guixers; 5.051 l/s a la Baells des de Guardiola de Berguedà; 16.815 l/s a Sau des de Roda de Ter; o 1.023 l/s a Darnius-Boadella des de Sant Llorenç de la Muga i 319 des de Maçanet de Cabrenys.

La creu és el sistema tarragoní de Siurana i Riudecanyes, en situació molt precària i que ja no ha tingut pluges substancials de fa setmanes. Siurana només té 0,38 hm³ (3,1%) mentre Riudecanyes en té 0,14 hm³ (2,6%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT
medi ambient

El Life MigratoEbre acaba amb la rampa de peixos de Xerta a punt

Tortosa
societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell