Medi ambient

L’Índia

Nova Delhi bat un rècord de 52,3 graus en plena onada de calor al nord del país

Les altes temperatures han obligat les autoritats a tancar escoles i han provocat desenes de morts sospitoses d’insolació

Una estació meteorològica de Nova Delhi ha assolit aquest dimecres 52,3 graus, un rècord històric en la capital de l’Índia, enmig d’una onada de calor extrema en el nord del país asiàtic, concretament a la zona de Mungeshpur, als afores de la capital i fronterera amb el desèrtic estat de Rajasthan.

“Hem enviat un equip per a verificar si l’observatori funciona correctament. Ho compararem amb altres observatoris manuals pròxims per a saber si de veritat es va donar aquesta temperatura de 52,3 graus en el veïnat”, ha afirmat a Efe Soma Sen Roy, una experta del Departament Meteorològic de l’Índia (IMD), que ha qualificat la temperatura d’invivible.

De confirmar-se, aquesta seria la temperatura més alta mai registrada en la capital índia.

A les altes temperatures a Nova Delhi se suma una alerta per l’escassetat d’aigua, que aquest dimecres ha obligat al govern de la capital a imposar restriccions al seu subministrament i desplegar equips per a controlar el seu ús.

El nord de l’Índia s’ha vist sumit en una onada de calor extrema, amb estats com el del nord Rajasthan o el veí Haryana registrant màximes de més de 50 graus dimarts passat, segons l’IMD.

Escoles tancades

Les altes temperatures han obligat les autoritats a tancar escoles i han provocat desenes de morts sospitoses d’insolació a Rajasthan.

Roy va atribuir les temperatures rècord a l’Índia a diversos factors, entre ells la influència del cicló Remal que va assotar el golf de Bengala el passat cap de setmana causant la mort d’almenys 21 persones. “El cicló Remal ha estat atraient els vents de tot el subcontinent cap a si mateix, i els forts vents arribats de l’oest des del Pakistan i el nord de Rajasthan són la principal raó per a les altes temperatures”, ha indicat l’experta de l’IMD.

En el seu últim butlletí publicat aquest dimecres, els serveis de meteorologia de l’Índia han indicat que les altes temperatures “probablement” es reduiran a partir del pròxim dijous.

Les elevades temperatures que afecten bona part de l’Índia des de fa setmanes, superiors a la mitjana segons l’IMD, han estat assenyalades com una de les causes de la baixada de la participació en les primeres fases de les eleccions generals en curs, que van començar el passat 19 d’abril i finalitzaran el pròxim 1 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Penedès exigeix equipar sous

El Vendrell
educació

Clam perquè es posin zones d’ombres a sis escoles públiques de Mataró

mataró
societat

Entitats veïnals i socials tallen Aragó en protesta per la Fòrmula 1

Barcelona
Societat

Proposen reduir un 51% l’espai de premsa dels quioscos a Barcelona

Barcelona
Medi Ambient

L’oposició de Camarles demana blindar el terme a les plantes de biogàs

Camarles
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona