Medi ambient

L’ACA comença els tràmits per a la restauració ambiental de l’estany de Sils

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat i signat el contracte per a l’execució de les obres per a millorar l’aportació d’aigua i la restauració de l’estany de Sils, segons informa en un comunicat. Amb un pressupost de més d’1,2 milions d’euros (amb aportació dels fons europeus Next Generation), el projecte millorarà l’aportació d’aigua a l’estany i condicionar-lo hidromorfològicament per a millorar el seu estat i preservar aquesta massa d’aigua. Les actuacions tindran una durada aproximada de 10 mesos i es preveu que els treballs comencin durant les properes setmanes.

Segons explica l’ACA, actualment l’estany de Sils es nodreix, especialment en períodes de sequera, a través dels aiguamolls construïts l’any 2006 que actuen com a tractament terciari de la depuradora de Sils-Vidreres, situada a l’est de l’estany. Aquest tractament terciari, no obstant, treballa de manera irregular i s’havia deteriorat darrerament, fent que l’aportació d’aigua a l’estany fos escassa i puntual. Alhora, també es vol millorar el funcionament hídric de l’estany, gestionant l’aigua d’escorrentia que de manera natural drena cap a l’estany en períodes de pluja i la seva sortida cap a la sèquia de Sils a través d’una comporta basculant.

El projecte, per tant, continua explicant l’ACA, preveu dur a terme diverses actuacions de millora hidromofològica i aportació d’aigua amb qualitat suficient per a garantir una aportació constant d’aigua des del terciari de la depuradora de Sils-Vidreres, a través de la recuperació dels aiguamolls que formen el terciari existent, i fer-los funcionar a règim constant. Aquesta mesura permetrà que, mitjançant un nou filtre verd, s’aconsegueixi aportar entre 1 i 250 m3/dia.

L’aportació d’aigua depurades es complementarà, en cas de necessitat, de la captació directa de la sèquia de Sils, on es rep l’aigua tractada a les depuradores de Sils-Vidreres i Caldes de Malavella, i que preveu una aportació d’entre 1 i 250 m3/dia.

Aquestes dues solucions s’anirien alternant, amb l’objectiu de garantir la qualitat. També es milloraran les comportes, fet que permetrà una millor gestió de l’aigua de l’estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

CALONGE I SANT ANTONI

45 concerts en 10 escenaris per celebrar el Dia de la Música

girona