Medi ambient

MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

Els exemplars son reintroduïts amb un pes d’entre 850 i 1650 grams

Un total de 28 tortugues marines de l’espècie Caretta caretta, pertanyents als nius que hi va haver l’estiu passat al Delta de l’Ebre, es van reintroduir dimecres al mar, a la zona on les femelles van fer els nius. A l’acte van assistir representants del Parc Natural del Delta de l’Ebre i voluntaris i voluntàries de la Fundació CRAM que van participar en la custòdia.

Segons ha informat la fundació, aquests exemplars han participat en un programa anomenat Head-Starting, que consisteix en la cria en captivitat temporal fins que les cries assoleixen un pes i mida òptima que afavoreixi la seva supervivència després de la seva reintroducció al medi natural, i contribuir així a la conservació de la espècie i a l’estudi d’aquests fets insòlits cada cop més freqüents a les nostres costes.

Totes les tortugues són reintroduïdes amb un microxip que permet poder identificar la tortuga si a futur algun d’aquests animals ingressa a un Centre de Recuperació o, en el cas de les femelles, torni a la platja d’origen a fer un niu.

A més, ofereix la possibilitat de desenvolupar investigacions científiques, com estudis genètics i genòmics, i un estudi de diversificació de cries entre diferents centres de recuperació, on participen diferents grups científics com la Universitat de Barcelona i la Universitat de Vic, així com LIMIA, Fundació Palma Aquarium i Fundació Oceanogràfic de València.

Un total de 34 exemplars han format part del programa de Head-Starting amb l’objectiu de reintroduir l’espècie amb el pes i la mida òptima per afavorir la seva supervivència en reduir el ventall de depredadors naturals. De les 34 cries, 19 eren nascudes per incubació natural i 15 per incubació artificial.

A la temporada 2023, Catalunya va ser la comunitat autònoma que més nius va registrar amb un total de 10, duplicant la xifra rècord assolida el 2021 que va ser de 5 nius. A més, va ser el primer any que es van registrar esdeveniments de nidificació a les 3 províncies del litoral català.

Les 28 tortugues han estat reintroduïdes al medi natural amb un pes entre 850 i 1650 grams i 2 romandran un temps prudencial dins del programa perquè encara no presenten les condicions òptimes per a la seva reintroducció. Comptant les 2 tortugues que seran reintroduïdes més endavant s’ha aconseguit un èxit de supervivència del primer any de vida del 97%. Cal assenyalar que al medi natural s’estima que 1 de cada 1000 tortugues marines que neixen arriben a edat adulta, i són els primers dies des del seu naixement que són més vulnerables i es produeix una taxa de mortalitat molt elevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

CALONGE I SANT ANTONI

45 concerts en 10 escenaris per celebrar el Dia de la Música

girona