Medi ambient

MEDI AMBIENT

La pluja no estalvia una campanya forestal “molt complicada” al Camp de Tarragona

Des de principis d’any s’han comptabilitzat 31 incendis, gairebé la meitat del total del 2023

Les pluges dels últims mesos han estat molt benvingudes, però en cap cas seran suficients per estalviar una campanya forestal “molt complicada” al Camp de Tarragona. Així ho han constatat avui els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals durant la presentació que han fet a Reus. El cap de la Regió d’Emergències, Albert Castellet, ha subratllat que al sud de Catalunya les precipitacions no han estat tan abundants com a la resta del territori i que, per tant, “la situació a Tarragona i a l’Ebre continua sent difícil”. Castellet ha insistit que “si tornen a venir episodis de calor o de vent, la vegetació s’assecarà de pressa” i el risc tornarà a ser “molt alt”. Fins al 28 de maig, el Camp de Tarragona ha patit 31 incendis, gairebé la meitat del total del 2023, quan n’hi va haver 71.

Segons el Departament d’Interior, els primers mesos del 2024 han estat els tercers més secs a Catalunya en dècades. Una situació que encara és més complicada al sud del país, on es registren nivells més alts. En aquest sentit, Castellet ha afirmat que la sequera i les altes temperatures dels últims anys han provocat que al Camp de Tarragona “tinguem els boscos molt ressentits, molt cremats i amb molta matèria morta”, la qual fa que hi hagi més combustible disponible.

Castellet recorda que a Tarragona les pluges han estat escasses comparades a les que han tingut en altres punts de Catalunya i que això només els dona dues setmanes de marge. El cap de la Regió d’Emergències també ha recordat que aquesta diferència de precipitacions ja s’ha evidenciat amb els incendis “prou importants” que s’han registrat al sud de Catalunya, sobretot a les Terres de l’Ebre, durant els primers cinc mesos de l’any. D’aquests en destaca l’incendi de Tortosa, que va cremar una superfície pròxima a les 90 hectàrees, la majoria de les quals forestals.

Per la seva banda, el cap regional de Tarragona del cos d’Agents Rurals, Cándido Rincón, ha afirmat que tot i que el nombre d’incendis registrats a Tarragona els últims anys s’ha mantingut estable, el nombre d’hectàrees afectades han estat “poques” comparades amb dècades anteriors. “Els que fa molts anys que estem a Tarragona, hem viscut campanyes on hi havia dos o tres incendis d’entre 5.000 i 10.000 hectàrees afectades”, ha recordat Rincón, qui reconeix que això els fa veure les estadístiques actuals com a “molt bones”.

Amb tot, els efectius del Camp de Tarragona van començar la campanya forestal durant la darrera setmana d’abril, mentre que la resta del territori català s’afegirà a partir de Sant Joan. Pel que fa al personal, Interior ha reforçat la plantilla amb 471 persones al conjunt de Catalunya, de les quals 53 es destinaran a la Regió d’Emergències de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Penedès exigeix equipar sous

El Vendrell
educació

Clam perquè es posin zones d’ombres a sis escoles públiques de Mataró

mataró
societat

Entitats veïnals i socials tallen Aragó en protesta per la Fòrmula 1

Barcelona
Societat

Proposen reduir un 51% l’espai de premsa dels quioscos a Barcelona

Barcelona
Medi Ambient

L’oposició de Camarles demana blindar el terme a les plantes de biogàs

Camarles
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona