Societat

La nova senyalització de la xarxa de camins defineix 18 rutes des de Reus per fer a peu o en bici

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació ha començat a instal·lar aquest setmana la nova senyalització de la xarxa de camins del terme municipal de Reus. Els nous cartells amplien la informació que donaven els que hi havia fins ara i, a més del nom del camí, marquen la direcció i les distàncies d’un total de 18 rutes. Amb la renovació de la senyalització es vol promocionar l’ús de la xarxa de camins per fer itineraris a peu o en bicicleta amb sortida i arribada al centre de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer l’entorn natural del terme i promoure, alhora, hàbits saludables.

La renovació de cartells ha estat una tasca conjunta de l’Ajuntament i Bicicamp. La idea parteix de l’entitat de promoció de la bicicleta, que va fer un treball de camp previ. La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, que té les competències de promoció i gestió de la xarxa de camins del terme de Reus, va revisar la proposta i s’ha encarregat d’executar-la.

En total s’instal·laran 106 cartells. Fins ara, la senyalització dels camins únicament indicaven el nom del camí, de manera que es necessitava informació complementària —plànol o gps— per poder seguir un itinerari determinat. Amb la nova senyalització a més del nom del camí hi ha les direccions predominants d’allà a es pot arribar i el quilometratge que falta per arribar-hi.

En total s’han senyalitzat 18 rutes que porten a les poblacions properes a l’entorn de Reus i que tenen inici a la zona urbana de la ciutat. No s’han senyalitzat aquelles rutes que tenen el seu inici des d’alguna carretera.

Pedalada per estrenar la nova senyalització

Per tal de donar a conèixer la nova senyalització dels camins, la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, amb la col·laboració de Bicicamp, ha programat una sortida en bicicleta per un itinerari de 17 quilòmetres per camins del terme. Serà el dissabte 8 d’abril, i la inscripció està limitada a 100 persones majors de 12 anys.

La ruta sortirà de plaça de la Llibertat en direcció a Castellvell pel camí de les Ànimes, amb pendent ascendent i una mica pronunciat. Seguirà en direcció a Maspujols pel camí dels Cinc Camins fins arribar al de la Pedrera del Coubi, on es girarà en direcció al camí de l’Institut Pere Mata i es baixarà per la urbanització Pelai. Es creuarà l’avinguda de Falset i s’agafarà el carrer de Mercader i Recasens fins el camí dels Molins Nous, que es recorrerà en direcció a Riudoms. A la Riera de Riudoms se seguirà en direcció ascendent fins arribar a les Planes del Roquís, el qual s’agafarà per retornar a Reus.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES