Societat

Societat

30 anys conservant la ‘llavor' de les flors

Anna Camps manté viu el concurs de rams, flors i plantes, origen de l'esdeveniment

L'església dels Dolors n'és la seu des de l'any passat

D'aquí a tres dies comença la 62a edició de Temps de Flors –ahir es va anunciar que tindrà com a pregonera l'excapitana de l'Uni Girona Noe Jordana–, que és des de fa temps un dels grans actes anuals de Girona, el seu gran aparador. L'origen, però, fa 61 anys, va ser modest: un concurs de rams, flors i plantes que encara es manté en un dels escenaris poc coneguts del gran esdeveniment. Després de 25 anys en què les flors participants i guanyadores es podien veure a l'església de Sant Lluc –un dels espais més visitats–, des de l'any passat s'han traslladat a l'església dels Dolors, un temple un xic amagat, proper a la Mercè, ja que Sant Lluc es dedica ara del tot als Manaies. El que es manté inalterable des de fa 30 anys és la seva màxima responsable: Anna Camps. Compta amb un equip de deu persones i afirma que “busca relleu” i que li agradaria “trobar algú que tingués il·lusió”, però alhora deixa clar que seguirà el que calgui per mantenir viu el concurs. Parla amb entusiasme de com ha anat canviant el tipus de flors i plantes a concurs –“al principi hi havia moltes azalees, ara és molt variat, amb carnívores, per exemple”–, com s'ha anat ampliant el nombre de participants –fins a més de cent– i com ha variat la procedència –“n'hi ha bastants de Barcelona, cada cop hi ha més varietat”–. I subratlla les relacions d'amistat de llarga durada que ha fet. Recorda “un metge de Blanes que fa vint anys que hi participa” i sobretot l'Elvira Micaló, concursant des de la primera edició i a qui l'any passat es va homenatjar en l'entrega de premis perquè acabava de fer 100 anys.

Pel que fa al nou emplaçament a l'església dels Dolors, Camps destaca que fins ara s'hi feien muntatges senzills i ara, amb el concurs, s'hi fan concerts –dissabte que ve a la una i a les sis– i muntatges “immensos”. Aquest anys serà d'uns 900 clavells vermells. Avui es muntarà la gran estructura de set metres que els sustentarà i entre demà i divendres es posaran els clavells i s'entubaran perquè puguin rebre aigua i resistir deu dies. També entre demà i divendres els participants podran anar portant les flors a concurs. Hi ha deu categories (ram de roses; ram de flors; rosa individual; test amb flors; plantes de fulles; cactus; azalees i rododendres; orquidàcies, i composicions i bonsais, a més d'una categoria infantil). Tot ha d'estar llest perquè divendres al vespre passi el jurat i decideixi els guanyadors. Des del primer dia el públic veu qui ha guanyat, però l'entrega de premis no es fa fins l'últim dia. I aquest any amb nou emplaçament: el Teatre de la Mercè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia