Societat

Temps de Flors 2017

Girona comença a lluir

En diversos espais de la ciutat ja es veu la preparació del festival, que comença dissabte

Escoles, entitats ciutadanes i empreses es bolquen en l'esdeveniment

Si un aspecteés destacable de Temps de Flors és la implicació de la societat gironina

Falten tot just dos dies per a l'estrena de la 62a edició del festival Temps de Flors, i la ciutat de Girona ja posa fil a l'agulla per preparar els projectes florals. Són molts els que dissabte hauran d'estar a punt per la inauguració de l'esdeveniment –tants com 195, segons el recompte de l'organització–, i en diversos ja s'hi ha començat a treballar. D'alguns ja se n'entreveu l'aspecte que tindran, mentre que d'altres mantenen encara el misteri. Està molt a punt el que cada any es munta al replà de la llera de l'Onyar entre la plaça Catalunya i el pont de Pedra, i estan esteses la catifa verda i les estructures de les tendes índies al carrer Nou que entre avui i demà decoraran els nens de les escoles bressol. Es tracta d'un projecte promogut per l'associació de comerciants de la zona U.

Si un aspecte és destacable de Temps de Flors és la implicació de la societat gironina, ja siguin empreses, entitats, particulars o escoles. Els nens seran també part activa en el muntatge de la casa Solterra, al carrer Ciutadans. Uns 700 infants hi treballaran els colors i la seva relació amb diversos aspectes artístics i quotidians. Serà en el projecte Jardins, en el qual ja han començat a treballar. Faran ús de 500 gira-sols, 400 roses vermelles, 100 paquets de gramínies i molt d'altre material facilitat per Bauhaus.

Per la seva banda, l'Obra Social La Caixa ha encarregat el guarniment de les quatre oficines que l'entitat té al Barri Vell i el CaixaForum a les fundacions Ramon Noguera, Els Joncs i Astrid 21.

D'entitats n'hi ha moltes que hi participen, i algunes hi han treballat durant molt temps. És el cas d'un dels projectes que ja es poden veure amb tot el seu lluïment, i que es titula 15.000 flors. L'han tirat endavant les Guerrilleres del Ganxet de Banyoles –amb la contribució de les senyores del Fem Companyia, el casal de la gent gran del Pla de l'Estany i voluntaris–. El muntatge, que està a la pujada de Sant Feliu, és una catifa multicolor de flors fetes de ganxet amb llana reciclada.

Temps de Flors té espai també per a la reivindicació. Un cas serà el projecte d'Òmnium del Gironès, que estarà a la seu de l'entitat, a la plaça del Vi. El projecte es titula Tu ets el protagonista, i té per objectiu evocar “el paper indispensable que tenen tots els ciutadans a l'hora d'aconseguir crear un país cohesionat, capaç de tirar endavant i de construir una societat justa i lliure, on s'escolti la veu de tothom”. A poc a poc, doncs, en espais oberts o tancats, el Temps de Flors del 2017 es va perfilant. Ja sigui amb flors, música o altres activitats culturals, lúdiques i socials, Girona està preparant una de les seves setmanes grans. I es nota perquè la ciutat, avui, ja comença a lluir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia