Societat

Societat

Girona, a flor de pell

Avui comença el festival Temps de Flors, que s'allargarà fins al 21 de maig

La ciutat bullia ahir amb l'activitat dels voluntaris que s'afanyaven a enllestir els projectes i amb els turistes i els gironins que els observaven

La ciutat de Girona enceta avui una de les seves festes més assenyalades, el festival Temps de Flors, que aquest any arriba a la 62a edició. Els més de mil voluntaris que fan possible l'esdeveniment han passat els darrers dies preparant els seus projectes florals. Al llarg de tota la setmana s'ha vist moviment, però va ser sobretot dijous –tot i que la pluja va dificultar la feina– i especialment ahir, que es va notar una efervescència especial. Els carrers de Girona bullien de gent. Els voluntaris treballant, envoltats de turistes i gironins que s'aturaven per observar els projectes i fer-ne una primera valoració –tot i que la immensa majoria estaven encara a mig construir, d'alguns ja s'entreveia clarament el contingut i el missatge.

Aquest any són un total de 195 projectes en 156 espais de la ciutat. Estan situats en diversos barris, però d'una manera molt concentrada, com ja és habitual, al Barri Vell.

Les flors naturals continuen sent el leitmotiv del festival i les grans protagonistes de la festa, però les propostes que no contenen flors sinó d'altres elements, ja siguin naturals o artificials, són molt nombroses. Es transcendeix així la simple suma d'espais d'exposició de flors per convertir el festival en un gran desplegament de projectes artístics elaborats tant per professionals com per afeccionats; empreses, entitats i particulars; gent gran i nens de totes les edats.

Un festival transversal

A més, coincidint amb l'esdeveniment, desenes de comerços de la ciutat engalanen els seus aparadors. Els restauradors preparen menús especials al Gastroflors i aperitius en el marc del Flors de Nit. O se celebren també esdeveniments musicals com ara el Girona a Cappella o el cicle de concerts Pati Cultural al claustre de la Diputació de Girona.

Gràcies a aquestes col·laboracions, Girona es converteix des d'avui i fins al 21 de maig en una explosió de flors, llum, gustos, sons i colors. Però no només això. Temps de Flors és també art, joc, reflexió i participació, i una nova invitació a visitar la ciutat i el seu patrimoni històric i cultural.

Hi ha espais que qualsevol persona que vulgui amarar-se de Temps de Flors ha de visitar. Sovint són espais lligats al patrimoni monumental de la ciutat. Les escales de la catedral n'és un dels principals. Però també la plaça dels Jurats i Sant Pere de Galligants, els Banys Àrabs i les Sarraïnes, Sant Lluc i el passeig Arqueològic, els jardins dels Alemanys i Torre Gironella, el pont de les Peixateries Velles i el de Sant Agustí...

A més de les informacions que trobareu diàriament a El Punt Avui, podeu seguir el festival des de Televisió de Girona. Cada dia, a les 20.45 h –a les 21.30 h els caps de setmana–, es farà un programa de quinze minuts en el qual es mostraran tres espais d'aquesta edició.

El projecte posa de manifest la col·laboració intensa del club amb la ciutat
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

La passió pel Girona FC, al pont de Sant Agustí

J. Nadal

El Girona FC s'ha implicat aquest any en el festival Temps de Flors amb un projecte al pont de Sant Agustí. L'artista Marc Grañén ha estat el creador del muntatge, que pretén, va explicar, “traslladar la passió de l'estadi al pont” de Sant Agustí. Per fer-ho s'han posat panells dels jugadors en una banda del pont, celebrant una victòria, i dels afeccionats a l'altra costat, també en plena celebració. Uns arcs uneixen els uns i els altres, i els envolten, de manera anàrquica i desordenada, un munt de banderes del Girona FC. Tot plegat, va concloure Grañén, “per donar escalf a l'equip”. Als extrems del pont s'han posat llorers, com a símbol de l'èxit. El president del Girona FC, Delfí Geli, al qual acompanyaven dos jugadors del primer equip, va remarcar la voluntat del club de ser al costat de la ciutat en un esdeveniment de la importància del Temps de Flors.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va dir que el projecte és un fruit més de la col·laboració “intensa” del club amb la ciutat, i va remarcar que el festival s'ha convertit en un dels esdeveniments més importants del sud d'Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia