Societat

Cultura

El Maresme se suma al Dia Internacional dels Museus

Serà un cap de setmana especial per als equipaments museístics, que també viuran la Nit dels Museus

“Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus” és el lema que s'ha escollit aquest 2017 per al Dia Internacional dels Museus (DIM), que s'ha celebrat aquest 18 de maig. Amb tot, la majoria de propostes relacionades amb aquesta data assenyalada s'han traslladat al cap de setmana. A més, dissabte serà la Nit dels Museus, que convida a visitar aquests espais en horaris i amb activitats que no són les habituals.

A Mataró, s'han adherit a la celebració Can Serra, Ca l'Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, el Museu Arxiu de Santa Maria i l'Ateneu de la Fundació Iluro, que oferiran visites guiades o teatralitzades, conferències, espectacles, concerts i horaris especials d'obertura. Així, en el marc de la Nit dels Museus es podrà conèixer El secret d'en Tardà, gràcies a una gimcana per l'Ateneu Fundació Iluro; a Can Serra Jordina Biosca posarà veu a les narracions de L'alè de la balena, i a la fàbrica Marfà dos personatges faran reviure als visitants com era el treball a les fàbriques de punt a la dècada dels cinquanta del segle passat.

A Calella, diumenge es faran jornades de portes obertes al Refugi Antiaeri del Parc Dalmau, al Centre d'Interpretació del Far i al Museu-Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué. En aquest espai dissabte al vespre es podrà fer una visita comentada a la Sala dels Oficis i assistir a l'actuació Nits de Musicals de l'Associació de Teatre Solidari de Calella.

El Museu del Càntir d'Argentona ofereix portes obertes per visitar les seves col·leccions. A més, avui a la tarda s'inaugurarà l'exposició Geografies del Silenci, de Pere Salines, i el diumenge, a més, s'ha programat una xerrada vermut.

A Premià de Dalt, la cita serà avui mateix a la tarda, amb el museu com a seu de la presentació del llibre El bes de la nit, de Montse Assens i Anna Rispau, i un concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música de la població, mentre que a Premià de Mar diumenge es podrà participar a la visita guiada al Museu Romà.

Finalment, cal tenir en compte que algunes activitats exigeixen inscripció prèvia. Per a més informació, es poden consultar els esdeveniments al web Patrimoni.gencat.cat.

Noms propis: Palau i Fabre i el mestre Millet

D'entre el ventall de propostes als museus del Maresme, destaquen les programades a la Fundació Palau i Fabre, a Caldes d'Estrac, coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del poeta. Així, la celebració del Dia Internacional dels Museus va arrencar ahir amb la inauguració de l'exposició Jo soc el meu propi experiment. Tretze lectures dels Poemes de l'Alquimista de Josep Palau i Fabre, comissariada per Julià Guillamon, un dels actes destacats de l'Any Palau i Fabre. La fundació ofereix jornada de portes obertes avui i demà, quan amb motiu de la Nit dels Museus allargarà la vetllada amb una visita guiada a la col·lecció permanent i oferirà el concert de Joanjo Bosch De cendra, crit i flama. D'altra banda, ahir el Masnou també va oferir visites guiades a les exposicions que commemoren el 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès, mentre que demà es podrà participar en el nou Gran Joc del Masnou Terra de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia