Societat

Successos

El pilot d'un ultralleuger mor en estavellar-se a Gurb

L'aparell cau just després d'enlairar-se de l'aeròdrom del municipi osonenc

Un home de 39 anys resulta ferit en un accident de parapent a Berga

El pilot d'un ultralleuger ha perdut la vida aquest dissabte en un accident a la zona de l'aeròdrom de Gurb (Osona), segona han informat aquesta tarda els Bombers de la Generalitat.

L'aeronau s'ha estavellat cap a les deu del matí just després d'enlairar-se del camp de vol de la Polleda, segons el testimoni qua ha donat l'alerta al telèfon d'emergències 112.

L'helicòpter de rescat dels Bombers amb efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) ha sobrevolat la zona i ha localitzat l'ultralleuger accidentat en un camp proper al nucli de les Fonts de Palau, al nord de la pista, amb la víctima a l'interior.

Els metges del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desplaçats al lloc del sinistre han certificat la mort del pilot i únic ocupant de l'aparell. Es tracta d'un home de 64 anys veí de Gurb.

El sinistre ha activat tres dotacions terrestres dels Bombers, de suport, a més de tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM.

Protecció Civil ha activat de manera preventiva l'alerta del pla especial per a emergències Aeronàutiques de Catalunya, l'Aerocat. El pla s'ha desactivat després de comprovar que no hi havia afectacions viàries ni a l'entorn.

Dalmau, la víctima era un soci històric de la instal·lació. “El coneixia des de que tenia tretze anys i a més era mecànic d'aviació, per la qual cosa dubto que hagi tingut un problema amb l'aparell que no hagi pogut resoldre”, ha comentat Dalmau que ha considerat que “més aviat sembla com si hagués perdut el coneixement per alguna raó”, ha lamentat.

Pilot i mecànic amb experiència

El president de l'aeròdrom de Gurb, Josep Dalmau, ha relatat a l'ACN que l'avioneta “s'ha aixecat amb normalitat però, de cop, ha fet una maniobra estranya i ha caigut en vertical. Li deu haver passat alguna cosa”.

També ha explicat que la víctima era un soci històric de la instal·lació i a més era mecànic d'aviació. “Dubto que hagi tingut un problema amb l'aparell que no hagi pogut resoldre”, ha comentat. Al seu parer, “més aviat sembla com si hagués perdut el coneixement per alguna raó”, ha lamentat.

La víctima ja havia patit un accident amb una altra avioneta fa catorze anys. “En aquella ocasió va patir una afectació a l'esquena que el va deixar en cadira de rodes”. Amb tot, ha assegurat que després d'estar un temps sense tornar a pilotar, va decidir reprendre l'activitat i mai fins ara havia tingut cap altre problema. “Va aconseguir els permisos d'aviació que fan falta i va tornar a volar”, ha indicat.

Un parapentista ferit a Berga

Els Bomber s de la Generalitat també han treballat aquest dissabte al migdia en un accident de parapent a Berga.

Un parapentista de 39 anys ha resultat ferit i ha estat traslladat pel SEM a l'hospital Sant Bernabé.

Dues dotacions dels Bombers s'han mobilitzat per aquest succés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona