Primeres emblanquinades

La neu s'ha fet present al sud i al centre de Catalunya i les màximes han baixat més de deu graus a la major part del país

No hi va haver problemes importants, ni carreteres tallades, però les màquines llevaneus van sortir en algunes vies del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per prevenir possibles incidències. Municipis del Baix Camp com ara Riudecols, Prades o Pratdip van veure com queia la primera neu de l'hivern, i a Querol, a l'Alt Camp, la precipitació va deixar un gruix de deu centímetres. A Calaf o a Montserrat el paisatge va quedar emblanquinat i la neu va caure en cotes de 400, 300 i fins i tot 200 metres en molts punts de la Catalunya sud i central. El panorama es pot repetir i estendre avui a la majoria de comarques catalanes i la cota de neu vorejarà els 200 i els 400 metres de manera generalitzada. Es preveu vent i temporal marítim, sobretot del Maresme cap al nord. I la previsió és que al llarg del dia i cap al migdia l'alçada de les onades superi els quatre metres en gran part del litoral. La direcció general de Protecció Civil ha declarat la fase d'alerta del pla Neucat per nevades o risc que nevi a comarques com el Baix Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta. Ahir, el que sí que es va notar arreu va ser la baixada de temperatures. I és que en només quatre dies les màximes han baixat fins a deu graus en moltes poblacions. A Tarragona, dijous el termòmetre marcava 18,7 graus i ahir la màxima no passava dels 8. A Boí, la mínima de fa quatre dies vorejava els 3 graus. Ahir el termòmetre va baixar fins als 10,4 graus sota zero.

Alerta per onades al litoral barceloní

xavier miró

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta pel risc de fort onatge al litoral central de Catalunya i demana precaució en ports i platges, a més de recomanar la suspensió de la navegació. El Servei Meteorològic de Catalunya considera molt probable que, entre el migdia i la matinada d'avui, la maregassa aixequi onades de més de 2,5 metres d'alçada al Maresme, al Barcelonès i al Baix Llobregat. Però, a més, manté el nivell 2 d'alerta per la possibilitat que la mar brava tingui un onatge superior als 4 metres d'alçada al Barcelonès i al Maresme i, més improbable, al Baix Llobregat i al Garraf. La previsió és que el vent de gregal provinent del nord-est bufi entre moderat i fort al litoral barceloní amb cops molt forts que poden convertir la maregassa en mar brava. Els meteoròlegs creuen que les majors ratxes, superiors als 90 Km/h es poden registrar al Maresme i al Vallès Oriental. Pel que fa a la neu, la previsió per avui és que pot caure per sobre dels 200 metres, sobretot a l'Anoia i, amb menys probabilitat, al Barcelonès, Vallès, Maresme, Baix Llobregat, Garraf i Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.