Societat

nuclears

alerta per incendi

Ensurt a la nuclear d'Ascó per un foc que fa activar el pla d'emergències

L'incident, ocasionat de matinada per un curtcircuit causat per una fuita d'aigua, no va comportar cap risc

El complex I està en parada de recàrrega

Ensurt a Ascó i la Ribera d'Ebre. L'alerta per un petit foc a la central nuclear d'Ascó I va obligar ahir a activar el pla d'emergències interior i exterior. Un curtcircuit causat per una fuita d'aigua quan es van mullar els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica durant els treballs de recàrrega a l'edifici de la turbina va originar una gran fumera. Tallat el subministrament elèctric exterior, va entrar en funcionament el generador dièsel d'emergència, de forma correcta, i va garantir la refrigeració de la planta.

La central va notificar una alerta d'emergència al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) quan passaven pocs minuts de les dues de la matinada, seguint el criteri de notificació “per incendi de duració superior a 10 minuts”. Activats els protocols, el CSN va seguir l'evolució de l'incident des de la sala d'emergència, amb comunicació constant amb la inspecció resident.

A dos quarts de quatre de la matinada es va desclassificar l'alerta d'emergència, que va quedar en situació de prealerta fins a les set de la matinada, quan es va recuperar el subministrament elèctric.

L'avís, classificat provisionalment de nivell 0, no va comportar cap risc radiològic, segons va informar ahir el CSN. La subdelegació del govern va convocar tots els grups operatius del pla d'emergència nuclear de Tarragona (Penta). “En cap moment hi ha hagut perill de contaminació radiològica”, va assegurar ahir el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Alcaldes i regidors de l'entorn de la nuclear han valorat positivament la informació de l'evolució de la situació.

LA FRASE

En cap moment hi ha hagut perill de contaminació radiològica
Enric Millo
delegat del govern espanyol a catalunya

LA XIFRA

0
és el nivell
amb el qual s'ha classificat provisionalment l'incident.

Negociació oberta amb el personal extern

Paral·lelament, els representants sindicals de les empreses subcontractades a les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs s'havien de reunir ahir la tarda amb la direcció per negociar les reivindicacions del personal extern, format per 1.300 treballadors. Reclamen més garanties en les condicions laborals. D'altra banda, s'han suspès les mobilitzacions que podrien acabar en una vaga el mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia