Societat

entitats animalistes

Agricultura busca una solució al conflicte creat per l’anunci del sacrifici d’una vaca a Tortosa

El Departament admet que el trasllat sens autorització de l’animal a uns santuari animalista “complica” la situació

El Departament d’Agricultura està buscant una solució al conflicte creat arran d’informar als propietaris d’una vaca de Tortosa que s’havia de sacrificar per complir la llei. El Departament ha detallat que l’animal està en una propietat -que no està registrada com a explotació de producció- i no té cap tipus d’identificació, ni documentació sobre el seu historial veterinari i situació sanitària.

Davant d’això, la Generalitat va informar el propietari de la infracció comesa, de la sanció corresponent, i que l’actuació prevista per la normativa en cas que no es pogués arribar a acreditar la traçabilitat i identificació de l’animal era el sacrifici.

A través de les xarxes socials, l’entitat ’El Hogar ProVegan’ va iniciar una campanya de recollida de signatures, més de 150.000, que aquest dimecres han registrat al Parlament de Catalunya per demanar una excepció en el cas de la vaca ’Margarita’. L’entitat s’ha fet amb la propietat de l’animal i l’ha traslladat a un santuari d’animals al Priorat. La Generalitat ha admès que el trasllat sense autorització “complica” la resolució del conflicte.

El Departament d’Agricultura ha volgut deixar clar que la normativa europea, estatal i catalana exigeix garanties sobre la traçabilitat del bestiar per garantir la seguretat alimentària, i la sanitat i benestar animal. Els propietaris d’animals han d’acreditar la traçabilitat i complir amb els programes de sanitat animal, i la Generalitat té l’obligació de vetllar-ho. L’obligació és evitar que aquests animals suposin un risc sanitari, puguin acabar propagant malalties o entrant en la cadena alimentària sense les garanties necessàries.

En les revisions que fan els tècnics i veterinaris del Departament es va demanar al propietari d’una vaca de Tortosa que acredités la identificació de l’animal. En no poder-ho fer -al·lega que li van regalar quan era una cria-, la Generalitat va informar-li que la normativa preveu el sacrifici de l’animal. A partir d’aquí, es va iniciar una campanya a les xarxes socials, liderada per ’El Hogar ProVegano’ per recollir signatures per salvar l’animal del sacrifici, al·legant que era “un animal de companyia”.

Segons informa a través de la seva pàgina web l’entitat, s’ha fet amb la propietat de l’animal i l’han traslladat a un santuari d’animals, sense autorització, per tal que l’animal estigui en les millors condicions possibles. Aquesta mesura, segons ha reconegut la Generalitat, dificulta una entesa en la resolució del conflicte.

Aquest dimecres coincidint amb l’entrada de les signatures al registre del Parlament, una representació de l’entitat s’ha concentrat a la plaça Sant Jaume per demanar l’indult de la vaca que rep el nom de ’Margarita’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia