Societat

jornades sobre termalisme

Caldetes es referma com a vila termal vora el mar amb Aqua Calida

La nova biofira gira al voltant de quatre eixos: el termalisme, la salut, la història i la gastronomia

“Volem promocionar el nostre tret diferencial, el termalisme vora el mar, i al mateix temps ser referent i punt de trobada del termalisme de Catalunya”, exposa Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Caldes, com a motius pels quals s’ha impulsat la biofira Aqua Calida, als quals afegeix “la promoció de la cultura del benestar i atreure un turisme que busqui aquest estil de vida saludable”. En la primera edició, que se celebrarà demà i diumenge, els visitants hi trobaran una trentena d’expositors, xerrades, exposicions i espectacles que giraran al voltant de quatre eixos: el termalisme, la salut, la història i la gastronomia. Així, el balneari de Caldes d’Estrac obrirà portes tot el cap de setmana, es podrà visitar un estand de les viles termals de Catalunya, assistir a classes magistrals i demostracions de reiki, ioga, tai-txi o pilates, entre d’altres, i passejar entre estands dedicats a pràctiques saludables que oferiran productes i serveis. Tanmateix, hi haurà parades amb productes de proximitat i ecològics prop del Mercat Municipal, on dissabte a la nit, en el marc de Tapes i Música, s’oferiran tastets gastronòmics saludables ambientats per la Big Band de l’escola de música l’Oriola de Sant Vicenç de Montalt.

Al programa de la biofira destaca el cicle de conferències i una taula rodona sobre benestar, sostenibilitat i biocivilització, en què es tractarà el termalisme a l’energia, la nutrició en l’esport o la medicina tradicional xinesa. D’altra banda, emmarcats en l’eix de la història s’han previst diversos espectacles. “Volem una fira atractiva per a tots els públics”, assegura Baró, i per això s’han creat dos espectacles que expliquen les llegendes locals: la Llegenda de la dona d’aigua de Caldes i la Llegenda de la Fàtima i en Busquets, els personatges que representen els gegants de Caldes. També s’ha programat el Ball de les dones d’aigua dels Bastoners de Malla i La reina de les encantades, a càrrec de Lu’um. A més, la colla gegantera local oferirà una dansa i cercavila prèvia a les Tapes i Música de dissabte a la nit. La Fundació Palau s’afegeix a la fira amb portes obertes.

La voluntat dels organitzadors, diu Baró, “és que aquesta primera edició d’Aqua Calida sigui la llavor que es renovi anualment i, des de la modèstia, anar creixent i anar involucrant més termalisme de Catalunya”.

La fira

Dies 10 i 11 de juny

www.caldetes.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia