Societat

Municipal

Santa Coloma fa avançar el projecte de pisos tutelats

El ple aprova per unanimitat la modificació de planejament necessària per a la creació de l’equipament

A l’antiga escola Miguel Hernández s’hi faran una cinquantena d’habitatges

El projecte urbanístic per convertir l’antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma de Gramenet en pisos tutelats per a persones de més de 65 anys avança. El ple va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la modificació puntual del pla general metropolità (PGM) per fer possible l’adaptació de l’edifici als nous usos previstos. Al mateix temps, l’Ajuntament està a punt d’adjudicar la redacció del projecte, que està previst que pugui estar enllestit abans que s’acabi el mandat.

L’antiga escola, situada al barri de Can Calvet, en desús des que va tancar l’any 2000, s’ha de rehabilitar per poder encabir en dues plantes 57 habitatges que tindran uns 45 m² amb serveis comuns. El projecte es farà amb fons municipals procedents del superàvit del pressupost del 2016.

Serà el primer edifici de pisos tutelats per a la gent gran que tindrà Santa Coloma. A hores d’ara encara s’han de definir els barems que serviran per determinar qui pot aspirar a un dels pisos, que s’oferiran en règim de lloguer a persones soles o bé parelles. Un cop estiguin definits, s’obrirà el període d’inscripció a totes les persones que hi estiguin interessades i se sortejaran els pisos. Un 20% de la població colomenca forma part del col·lectiu de la tercera edat i es preveu que la xifra s’incrementi en els anys vinents.

LA XIFRA

57
pisos tutelats
són els que es preveuen encabir a l’antiga escola Miguel Hernández, situada al barri de Can Calvet.

Més places a la residència i obertura del centre de dia

La plataforma SOS Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet denuncia des de fa més d’un any el dèficit de places residencials per a la tercera edat que té la ciutat, on només hi ha una residència pública. Ara s’ha anunciat que les divuit places pendents d’obrir a la residència Ramon Berenguer de Santa Coloma es cobriran abans del mes d’agost i al mateix equipament es posarà en marxa el centre de dia projectat, que d’entrada oferirà vint places i més endavant n’hi podrà sumar una desena més. Aquest és el compromís que el secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesias, va presentar als representants de la plataforma SOS Gent Gran de Gramenet. Pel que fa a la principal reivindicació de la plataforma, la creació d’una nova residència per a la gent gran a la ciutat, Iglesias els va explicar que la Generalitat no invertirà en la construcció de noves residències públiques. Així doncs, l’oferta de la Generalitat queda molt per sota de les expectatives del col·lectiu, que qualifica d’“irrisòries” les places de centre de dia ofertes per la Generalitat. Tot i i això, veuen positiu que finalment s’hagin posat sobre la taula “reivindicacions que fins ara les administracions no havien volgut afrontar”. “Gràcies a les mobilitzacions hem aconseguit aquestes petites conquestes que fa uns mesos eren impensables”, asseguren en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES