Educació

Cloenda de ‘Banyoles ets tu!’, amb 30 propostes

Un total de 180 alumnes de cicle superior de la ciutat han proposat solucions a problemes dels espais públics

Han executat un treball cooperatiu

Un total de 180 alumnes de cinquè i sisè de cicle superior de primària han participat en el projecte Banyoles ets tu!, la cloenda del qual s’ha celebrat a l’auditori de l’Ateneu de la ciutat. Els participants han hagut de detectar problemes de la ciutat, els han convertit en reptes de transformació i han generat idees per solucionar-los. Els alumnes han treballat per grups cooperatius passant per les diferents fases d’un procés creatiu i de conceptualització d’una idea fins a la sensibilització i la difusió.

Concretament, s’han presentat 32 propostes. Es tracta d’iniciatives com ara uns horts col·lectius gestionats per persones que tinguin necessitats econòmiques i alimentàries; habilitar un parc per a gossos perquè puguin jugar lliures; un robot per ajudar les persones amb problemes de mobilitat, o construir un embarcador perquè tothom pugui practicar esports aquàtics a l’estany. També s’ha proposat situar un semàfor a les voreres de Banyoles on no hi ha carrils bici, ultrasons al voltant de la ciutat perquè no s’acostin els senglars, un skate park amb material reciclat i integrat a la natura, activitats per a gent gran, animals de companyia i nens, esterilitzar i acollir gats abandonats, i una aspiradora per a defecacions de gos.

Aquest projecte està dissenyat i impulsat per professionals de la plataforma La ColActiva i finançat per l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia