Cap de setmana de fred siberià

Un front fred de Sibèria que ha travessat el centre d'Europa en direcció al sud afectarà Catalunya des d'avui i durant tot el cap de setmana, i farà que les temperatures mínimes se situïn per sota dels 0 graus centígrads arreu del país excepte al litoral, on s'espera una oscil·lació entre els 0 i els 5 graus positius. Tenint en compte que les darreres nits ja han estat fredes o molt fredes, les temperatures baixaran lleugerament o moderadament segons el Servei Meteorològic de Catalunya, amb glaçades entre moderades i fortes a l'interior del país, que ja han començat aquesta nit i aquesta matinada. Al Pirineu la temperatura oscil·larà entre els 4 i els 9 graus sota zero; al Prepirineu, entre els 2 i els 7 graus negatius, i a la Depressió Central i al prelitoral, entre els 2 i els 3 negatius. La matinada que ve les temperatures sota zero encara podrien descendir més, encara que de manera lleugera.

La matinada d'ahir les temperatures més extremes se situaven a la Bonaigua i Certascan, per sota dels 10 graus negatius, però a la Catalunya central també es registraven 4,5 graus negatius a Gurb, 3,7 graus negatius a Viladrau o 2 graus negatius a Rellinars o Sabadell, ja al prelitoral. Per contra, la previsió pel que fa a les màximes és d'un ascens puntual o de repetició dels registres d'ahir, entre els 0 i els 5 graus positius al Pirineu, entre els 3 i els 8 positius al Prepirineu, la Depressió Central i el prelitoral barceloní i tarragoní, mentre que oscil·larien entre els 6 i els 11 graus positius a la resta del país. Fins aquest vespre només s'esperen nevades febles a la cara nord del Pirineu, tot i que la nuvolositat augmentarà a partir de la matinada pel sud –de fet, el front de precipitacions provinent de l'Atlàntic es preveu que afecti el País Valencià, però només de biaix el sud de Catalunya–. Amb tot, no es descarta que aquest front de precipitació atlàntic pugui ascendir en latitud i descarregar també al litoral de les comarques barcelonines. Tenint en compte les baixes temperatures pel fred provinent del nord, els meteoròlegs situen la cota de neu al voltant dels 200 metres i, fins i tot, per sota en alguns moments. Les precipitacions, però, s'espera que siguin febles i disperses.

-11°C
Port de la Bonaigua
-7,9°C
Port del Comte
-4,5°C
Gurb
-3,7°C
Viladrau
-2,8°C
Montserrat
-2,2°C
Rellinars
-2,1°C
Sabadell-Parc Agrari
-0,3°C
Begues-Parc Natural del Garraf
0,1°C
Barcelona-Collserola
4,7°C
Barcelona-el Raval


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona