Societat

castells

El gran petard

La Jove Xiquets de Tarragona firma la millor actuació del cap de setmana amb el primer 9 de 8 de la temporada

Amb el que havia succeït al migdia a Valls com a motiu de conversa entre els aficionats, dissabte a la tarda la plaça de la Font es disposava a ser l’escenari de l’altra diada de Sant Joan, la que les colles de Tarragona aprofiten amb l’objectiu d’apujar el llistó per afrontar la temporada d’estiu de la millor manera possible.

En aquest context, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va erigir en la gran protagonista de la diada i, de retruc, del cap de setmana. Seva va ser la millor actuació, rubricada amb el primer 9 de 8 –el multitudinari castell que obre la porta de la gamma extra– que es veu aquesta temporada.

L’escomesa es va produir en la tercera ronda, amb la colla plenament connectada. L’execució va marcar els temps d’un castell que vol ordre, calma i poca estridència per treure profit de l’estabilitat natural que emergeix de la mateixa construcció. El multitudinari tronc va mantenir el moviment del castell sota control, els tres enxanetes el van coronar de manera sincronitzada i la baixada es va defensar amb solvència.

Abans, la Jove havia obert amb un 3 de 9 ben portat i, tot seguit, va descarregar el 4 de 9 amb molta autoritat. Per acabar la millor actuació de la Jove enguany, la colla va estrenar un magnífic pilar de 7. La Jove posa la directa.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van confirmar la progressió sòlida i ben calculada que està caracteritzant la seva trajectòria en aquest primer tram de la campanya. Així, els matalassers van obrir plaça descarregant el 2 de 8, que es va haver de treballar i que va servir per posar en tensió la colla de cara als dos compromisos següents.

En segona ronda, els Xiquets es van fer seu el 4 de 8 amb l’agulla, amb menció especial per al pilar que va salvar la baixada, i tot seguit van descarregar un 5 de 8 que va transmetre molt bones sensacions. Els Xiquets van arrodonir el millor Sant Joan del seu historial descarregant el seu segon pilar de 7 del curs. Molt bé, per la seva banda, Sant Pere i Sant Pau, amb una tripleta de 2 de 7, 3 de 8 i 4 de 8, rubricada amb el pilar de 6, mentre que el Serrallo no va passar del 3 de 7.

Minyons i Capgrossos

Les actuacions registrades ahir van deixar dos castells de nou pisos més en dues places. En la diada de la barcelonina festa major del Camp d’en Grassot, els Minyons de Terrassa van seguir amb la seva posada a punt de cara a la festa major de diumenge que ve. Atenció, perquè les tres estructures que van descarregar els terrassencs al passeig de Sant Joan es podrien veure al Raval, amb un pis més: 3 de 9 (els assajos d’aquesta setmana determinaran les possibilitats del castell de 10), 5 de 8, 2 de 8 i pilar de 7. Un programa, senzillament, que deixa sense respiració. Al seu costat, els Castellers de la Vila de Gràcia no van tenir l’encert necessari per estrenar-se en les magnituds de nou pisos. Els graciencs van afrontar dues vegades el 3 de 9, i les dues temptatives van acabar en retirada.

En canvi, els que continuen amb pas ferm són els Capgrossos de Mataró. A Vilassar de Mar, els mataronins van tornar a descarregar el 3 de 9 i, a més a més, es van estrenar amb el 5 de 8. Bona feina.

DIADA DE ST. JOAN PLAÇA DE LA FONT, TARRAGONA

Jove Xiquets de Tarragona:
3/9f, 4/9f, 9/8, P/7f
Xiquets de Tarragona:
2/8f, 4/8a, 5/8, P/7f
Sant Pere i Sant Pau:
2/7, 3/8, 4/8, P/6
Xiquets del Serrallo:
3/7, 4/7, 5/6, P/5

LA XIFRA

9
castells
de nou pisos s’han vist en aquesta jornada: cinc a Valls, dos a Tarragona, un a Barcelona i un altre a Vilassar de Mar.
Altres actuacions

Divendres, 23 de juny

Valls

Vella dels Xiquets de Valls: 5/8, 3/9f, 4/8a, P/6

Joves Xiquets de Valls: 2/8f, 4/8a(c), 3/8, P/6

Dissabte, 24 de juny

Valls

Vella dels Xiquets de Valls: i3/10fm, 3/9f, 4/9f, 4/8a, P/6

Joves Xiquets de Valls: 3/9f, id5/8, 2/8f, 4/8, P/6

Diumenge, 25 de juny

Barcelona

Minyons de Terrassa: 3/9f, 5/8, 2/8f, P/7f

Castellers Vila de Gràcia: 4/8, id3/9f, id3/9f, 3/8, vano de 5

Bordegassos de Vilanova: 4/8, i5/7, 5/7, 4/7a, P/5

Vilassar de Mar

Capgrossos de Mataró: 2/8f, 5/8, 3/9f, P/5

Castellers de Caldes: 3/6, 2/6, 4/6, P/5

Barcelona

Xicots de Vilafranca: 2/7, 4/8, 4/7a, P/5

Moixiganguers d’Igualada: 5/7, 4/7a, 4/7, P/5

Jove de Barcelona: 4/7a, 3/7, 4/7, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia