Societat

Deu municipis impulsen el consum de fruita

Prop de 800 nens i nenes participen en la campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’

Prop de 800 nens i nenes, d’entre 3 i 12 anys, de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l’estiu, un tast de fruita dolça per promoure’n el consum. La campanya va començar ahir al matí al pavelló esportiu d’Alcoletge i a l’estrena hi van ser presents Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Maria Lluïsa Prat, alcaldessa d’Alcoletge, i Jaume Pedrós, coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos, a més d’altres sindicalistes.

La campanya Disfruita-la a l’estiu consisteix en degustacions guiades de fruita dolça de temporada que es cultiva a Ponent. És a dir, nectarines, cireres, peres o albercocs, amb tastos guiats i dirigits als infants que participen en les estades d’estiu. La iniciativa es desenvolupa en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances. Enguany, hi haurà fins a deu tastos als municipis d’Alcoletge, Sant Guim de Freixenet, Oliana, Solsona, Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Isona, el Vilosell i Sort. Les sessions de tast inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, que exposarà a la canalla les propietats i els beneficis del consum de fruita fresca.

Implicar-hi les famílies

Els nens i nenes que participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-la, pensada perquè la utilitzin per guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d’estiu. També reben un díptic per a les famílies amb consells d’ús de les carmanyoles i suggeriments per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla.

Aquest és el quart any que s’organitza la campanya Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. La iniciativa va començar el 2005 i, des d’aleshores, cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària de tot Catalunya.

L’objectiu principal de Disfruita-la a l’estiu és promoure el consum de fruita dolça entre nens i joves, a través d’una metodologia pràctica i lúdica que pretén restablir l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona