Societat

Energia

Endesa busca a Barcelona la tecnologia del futur

La companyia elèctrica convoca per primer cop una cimera d’empreses innovadores que ofereixen els seus productes

Es pretén optimitzar la distribució i millorar la prevenció de la xarxa

La seu d’Endesa a Barcelona va ser ahir l’escenari d’una experiència inèdita consistent en una trobada d’empreses innovadores, les conegudes com a start-up, que van oferir els seus productes i els seus serveis a la gran companyia de distribució d’electricitat, com si es tractés d’un càsting d’alta tecnologia. Després d’una sessió matinal en què els diversos representants de les empreses van detallar breument la seva oferta, els responsables d’Endesa van anunciar quines de les ofertes s’ajusten més a les seves necessitats i amb quines d’aquestes empreses firmaran ara un conveni amb el qual es comprometen a treballar plegats.

La sessió va estar presidida pel director de l’àrea de tecnologia i innovació de distribució del grup Enel/Endesa, Robert Denda, que en un contacte previ amb la premsa va explicar la importància que la companyia dona a la incorporació de la nova tecnologia per millorar la gestió de la xarxa i la distribució de l’energia. Denda va explicar que es camina cap a una nova relació entre client i empresa distribuïdora, en què el primer interactuarà amb la segona i on a través de la gestió de dades es podrà millorar i ajustar les necessitats de distribució en cada moment.

Com a exemple d’això, Denda va parlar de les futures necessitats de recàrrega que tindran els vehicles elèctrics i de com amb l’aplicació de la nova tecnologia es podran gestionar aquests punts que, per exemple, s’hauran de situar a les autopistes del país.

En la sessió d’ahir, les empreses que van acabar convencent els directius d’Endesa van ser Eneida, SFY i Nexiona. La primera va presentar una oferta de sensors vinculats al programari i a l’anàlisi de dades que facilita una optimització de la xarxa de distribució. SFY va presentar un sistema de visor, transmissió i recepció d’imatges en tres dimensions que facilita la feina dels operaris que han d’executar una reparació i necessiten l’ajuda d’un expert que els faci de guia. Finalment, Nexiona també va presentar una proposta lligada a la gestió de dades.

A Barcelona, Endesa ja està experimentant amb algunes propostes d’alta tecnologia i ho fa a la zona del 22@, tal com va explicar Robert Denda. L’objectiu de la companyia és que aquestes aplicacions tecnològiques siguin útils per a altres sectors més enllà del control i la gestió de la xarxa de distribució.

LA XIFRA

2,4
milions
de comptadors intel·ligents ja ha instal·lat Endesa a Catalunya del total de 10 milions que hi ha a l’Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona