Societat

ELS SECRETS DEL VI A PAGÈS

El vi, de la vinya a la bota i d’allà a l’ampolla

Si voleu endinsar-vos a la vida a pagès heu d’apuntar-vos a la Cooperativa Experience

Un vi amb personalitat no s’obté de qualsevol manera, és una feina laboriosa que demana paciència i un procés tranquil. El vi es forja a poc a poc a la vinya. És rellevant com es fa la verema i, sobretot, com el most passa a la bota, on envellirà fins que arribi el moment d’embotellar-lo.

Aquest procés, més complicat del que sembla, us el faran viure a la Cooperativa Experience a Falset . Aquesta és una proposta ideal per viure-la amb amics, per apropar-se a la vida a pagès, amarar-se de la feina al camp i comprendre el Priorat des d’un punt de vista diferent, realista.

El jorn comença en un dels miradors del municipi, des d’on es contemplen unes vistes excel·lents d’aquesta terra de vins. La pujada fins al mirador només porta un quart d’hora que s’ha de fer a peu per un caminet.

A continuació us portaran fins a les vinyes i els camps farcits d’oliveres i allà us tocarà demostrar quina és la vostra habilitat pagesa: batent olives i recollint raïm. En funció del moment de la temporada que hi aneu fareu coses diferents: esperonareu, espollareu, podareu, veremareu... L’objectiu és apropar els urbanites d’una forma divertida, com si es tractés d’un joc, a l’esforç que comporta el treball a pagès entre vinyes i oliveres, d’on surten, respectivament, els vins de la Denominació d’Origen Montsant i l’oli de la Denominació d’Origen Siurana.

La visita culmina amb un tast de vins al Celler Cooperatiu de Falset , instal·lat en un edifici conegut com una de les “catedrals del vi” per la seva majestuositat arquitectònica d’estil modernista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.