Societat

Societat

Aspid premia el disseny del Tren dels Llacs

La vintena edició dels premis Aspid a la integració social de persones amb discapacitat –els únics guardons d’aquestes característiques convocats a l’Estat– ha distingit Antoni Siurana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Soro i Travel Xperience.

Amb l’atorgament, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) vol donar suport i fer visible la tasca d’entitats, institucions, empreses i persones físiques que s’hagin distingit per la tasca feta en favor de la normalització social de les persones amb discapacitat.

Així, l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estat distingida amb el premi Aspid a la innovació per la tasca duta a terme en el disseny i la gestió del Tren dels Llacs tenint en compte les necessitats de les persones amb discapacitat. Aquest servei, que uneix Lleida amb la Pobla de Segur, està desenvolupat amb un disseny accessible amb l’objectiu de garantir l’accés al major nombre possible de persones. En el disseny del seu web, FGC ha tingut en compte les pautes d’accessibilitat establertes pel grup de treball Web Access Initiative, el qual estableix requisits necessaris perquè una pàgina web i una estació siguin accessibles per a persones amb diferents tipus de discapacitat, segons destaca el jurat.

Premi a Antoni Siurana

El premi Aspid a la solidaritat ha recaigut en aquesta ocasió en l’exalcalde de Lleida Antoni Siurana, per la promoció de l’accessibilitat. El jurat ha destacat que Siurana va convertir Lleida en la primera ciutat de Catalunya a tenir un pla d’accessibilitat local. Quan va deixar l’alcaldia, un 90% de la flota d’autobusos ja era accessible. També va crear el primer saló dedicat al sector de l’ortopèdia i de la discapacitat a l’Estat espanyol (Minusval).

El premi Aspid a la comunicació ha correspost al periodista Josep Maria Soro (TV3), que col·labora desinteressadament en el projecte TEBVist, una emissora de televisió en línia del Grup Cooperatiu del Taller Escola Barcelona, centre que atén persones amb discapacitat intel·lectual.

Finalment, el premi a l’empresa és per a Travel Experience, una agència de viatges d’Andorra especialitzada en l’organització de viatges i vacances per a persones amb mobilitat reduïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia