Societat

DO PLA DE BAGES

A CAVALL

Descobrir les arrels del vi del Bages a cavall

La presència de Montserrat crea un microclima mediterrani de mitja muntanya que marca el caràcter fresc dels vins de la comarca

Us proposem una experiència que us permetrà conèixer de ben a prop la realitat vinícola del Bages. La ruta comença a les 10 del matí a l’ Hípic Sant Fruitós de Bages , on us rebran els encarregats de l’hípica amb el vostre corcell llest: la sella ajustada i les ferradures a punt.

D’aquí arrenca l’anomenada Ruta de les set tines , un itinerari de forma circular que passa per davant d’aquestes antigues construccions, les tines, usades per produir vi. La ruta ofereix un paisatge espectacular. Especialment recomanables són les vistes de la riera de Mura des de la carena de les Generes.

Els vostres guies us explicaran que les tines s’aixecaven històricament al peu de la vinya. Perquè la feina dels veremadors fos més fàcil les tines es col·locaven en desnivells del terreny, per tal que hi fos senzill abocar-hi el raïm per la part superior i buidar-la per la part inferior.

El moment àlgid de construcció de les tines és a finals del segle XVI però és sobretot al XVII quan les tines de pedra s’escampen per tot el Bages.

Un trot suau us portarà fins a la Tina del Pla de les Generes , que dóna nom a un conjunt que formen dues tines i una barraca. També s’inclouen en el recorregut les Tines de les Solanes , onze tines de dipòsit circular que disposen de dues edificacions auxiliars.

Podeu trobar informació addicional en aquest web .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.