Infraestructures i serveis

El vial Sant Jordi d’Olot no s’allibera dels camions

L’equip de govern denega la petició dels veïns de restringir-hi el pas de vehicles pesants per “l’impacte negatiu que tindria en l’economia garrotxina”

Els camions continuaran passat les 24 hores del dia pels carrers que formen el vial Sant Jordi d’Olot, i que a la pràctica serveix de variant de la ciutat. En el darrer ple municipal, el govern municipal (JxCat, amb majoria absoluta) va dir no a la petició de la plataforma No És un Vial, És un Carrer, de restringir-hi el pas dels vehicles pesants de nit i durant tot el cap de setmana. L’alcalde, Pep Berga, va argumentar que aquest tancament parcial implicaria “un impacte negatiu en l’economia garrotxina”.

La plataforma demanava en una moció que el pas de camions de més de 9 tones es prohibís els dies feiners entre les deu de la nit i les vuit del matí, i els caps de setmana entre les deu de la nit del divendres i les vuit del matí del dilluns. D’altra banda, feia la petició que els camions de transport d’animals vius, quan anessin buits, no hi poguessin passar mai. El col·lectiu, que té el suport de més de 7.000 firmes, es mobilitza des de fa anys pels perjudicis per a la seva qualitat de vida (ambiental i de seguretat) que implica el constant pas de vehicles pels seus carrers. En la moció s’indicava, entre altres dades, que dels 40.000 vehicles que diàriament passen per aquests carrers, un 18% són de gran tonatge i un centenar, d’animals vius amb destinació o origen l’escorxador Olot Meats.

Berga es va mostrar disposat a continuar col·laborant amb la plataforma en aquelles peticions que és possible fer realitat. En aquest sentit, va recordar que ja s’està treballant en els projectes d’una barrera verda, l’ampliació de voreres del pont proper al supermercat Consum o en la instal·lació de radars. D’altra banda, si bé no va donar llum verd a la moció, sí que va comprometre’s a mirar d’aconseguir-ne peticions concretes, com ara la relativa als camions de bestiar que vagin buits.

Cap més grup municipal va votar no, però tant el PSC com la CUP es van abstenir. L’única formació que va fer costat a la moció de la plataforma va ser ERC.

No És un Vial, És un Carrer ha mostrat el seu disgust per la decisió de l’Ajuntament i ha anunciat noves mobilitzacions.

LA FRASE

Votem no a la moció perquè no seria possible fer-la complir
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona