Infraestructures i serveis

Puigneró manté la voluntat d’ampliar l’aeroport del Prat

Assegura que estan disposats a parlar-ne quan s’obri “una finestra d’oportunitat”

Diu que és possible tenir un ‘hub’ intercontinental sostenible que respecti íntegrament la llacuna de la Ricarda

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, v a insistir ahir en la necessitat de fer compatible creixement econòmic i medi ambient en la seva compareixença en la comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament de Catalunya per parlar sobre l’aeroport del Prat. Puigneró va reiterar la voluntat de reprendre les converses per aconseguir que l’aeroport de Barcelona sigui “intercontinental, competitiu i puntual”, i va assegurar que no ha estat el govern català el que ha tancat la porta a trobar consensos per poder tirar endavant la inversió de 1.700 milions d’euros.

“Sospito que el gobierno no va tenir mai un interès real en l’ampliació de l’aeroport”, va assegurar el vicepresident després de desgranar cronològicament els esdeveniments des de la creació de la taula institucional per abordar l’ampliació del Prat, el 14 de juny passat, fins a les declaracions de Pedro Sánchez després de la reunió de la taula de diàleg quan va donar per “aparcada” la inversió a l’aeroport de Barcelona.

Puigneró, que va reiterar que parlava en nom del govern, va sostenir que havien mantingut la mateixa posició des de la trobada de la Vall d’en Bas, el 4 de setembre, quan es va fer un pronunciament conjunt que es remetia a l’acord del 3 d’agost i que fixava que el pla director era l’espai de diàleg per trobar una solució tècnica a una hipotètica ampliació del camp de vol i blindava la llacuna de la Ricarda. “Continuo pensant que aquest país no es mereix la paralització d’una ampliació d’una infraestructura tan important per a l’economia”, va assegurar. El vicepresident va mantenir que l’ampliació és necessària perquè l’economia s’esta recuperant i és possible tenint en compte les línies vermelles. “Aquest govern salvarà la Ricarda, i al mateix temps no deixarà trinxar l’economia del país.”

Durant la seva intervenció va tornar a reclamar la gestió de l’aeroport. “Catalunya no pot seguir ni un minut més depenent en matèria d’infraestructures d’un Estat que sovint governa contra els interessos de Catalunya”, va dir. En la mateixa línia es va pronunciar el diputat d’ERC Eugeni Villalbí, que va retreure a Puigneró que no es reclamés la gestió per a la Generalitat en la proposta de resolució que va aprovar el Parlament amb els vots del PSC JxCat i Cs, que demanava a l’Estat que recuperi l’acord del 2 d’agost entre els governs espanyol i català per ampliar l’aeroport tot garantint la inversió de 1.700 milions per convertir el Prat en un hub intercontinental. ERC hi va votar en contra, i ahir l’oposició va mirar d’aprofundir en la fractura entre tot dos socis de govern en la qüestió de l’aeroport.

El diputat d’ERC va acusar Aena d’actuar “unilateralment quan parla d’ampliació de la pista cap a l’est”, mentre que Puigneró va reclamar transparència per conèixer les dades, ja que, segons va explicar, “l’última informació econòmica pública de l’aeroport de Barcelona data del 2014”. “No es poden prendre decisions amb dades en mans d’un pocs”, va retreure. El vicepresident va exposar que l’objectiu de l’ampliació ha de ser guanyar vols intercontinentals i no ampliar el nombre de passatgers. “L’ampliació no serveix per massificar l’aeroport, ni per tenir més vols low-cost; ans el contrari, serveix per descongestionar l’aeroport”, va remarcar, i va afegir que està disposat a seure per tornar a abordar el projecte quan s’obri “una finestra d’oportunitat”, que ara com ara considera que no hi és.

LES FRASES

Continuo pensant que aquest país no es mereix la paralització d’una ampliació d’una infraestructura tan important per a l’economia
Aquest govern salvarà la Ricarda, i al mateix temps no deixarà trinxar l’economia del país
Jordi Puigneró
Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori
Aena actua unilateralment quan parla d’ampliació de la pista cap a l’est
Eugeni Villalbí
diputat d’ERC membre de la comissió de polítiques digitals i territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona