Infraestructures i serveis

La Generalitat inverteix 188.000 euros per millorar les pastures al massís de l’Albera

Les accions s’emmarquen en un programa europeu amb l’objectiu de millorar la ramaderia i prevenir incendis

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha invertit 188.000 euros per millorar les pastures i infraestructures ramaderes al massís de l’Albera (Alt Empordà). Es basen, sobretot, en la instal·lació de tanques pastores elèctriques, estassar matolls i col·locar abeuradors.

Les obres s’han fet amb la col·laboració de vuit ramaderies que tenen explotacions properes. A més, dues ramaderies han executat obres similars amb una inversió de 139.000 euros en les seves finques. Les obres formen part d’un projecte europeu transfronterer que tenia per objectiu millorar la ramaderia, promoure productes locals i prevenir incendis.

El massís de l’Albera compta amb 9,2 km de tancaments amb pastor elèctric que encerclen 80,5 hectàrees de muntanyes. Es tracta d’una inversió per millorar l’espai de pastura de vuit explotacions ramaderes de la zona amb l’objectiu que els animals creixin en un entorn natural al mateix temps que netegin els boscos i evitin incendis forestals. Bona part del territori forma part de la xarxa Natura 2000 i també té un Paratge Nacional d’Interès Natural a l’interior.

Les actuacions que s’han fet formen part d’un projecte transfronterer europeu que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha executat a la banda sud dels Pirineus. El Govern ha detectat diverses necessitats en les zones de la muntanya de Portbou, la muntanya de Colera, el coll de Banyuls (Rabós), el pla de l’Arca (la Jonquera) i l’entorn del corredor del Llobregat de l’Empordà (la Jonquera, Capmany i Agullana).

Les inversions s’han fet segons marcaven els diagnòstics de 41 àrees estratègiques i 14 explotacions ramaderes i consisteixen en tancaments, passos, abeuradors i estassar prats. També s’han instal·lat tres passos canadencs i tres abeuradors, a més de millorar els sistemes hidràulics d’alimentació i adequar dues fonts.

Les obres de millora promogudes pel Departament per fomentar la pastura en àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis s’han fet amb la col·laboració de vuit ramaderies que tenen explotacions properes (cinc de bovins de carn, dues d’ovins de carn i una de cabrum de carn).

El projecte, que ha estat fruit de la cooperació entre Catalunya i el Departament dels Pirineus Orientals, comptava amb un pressupost total d’1,3 milions d’euros, dels quals un 65% se subvenciona amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (894.650 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES