Infraestructures i serveis

Compromís de l’Estat de fer una rotonda a l’accés a Garrigàs des de l’N-II

Ho va anunciar fa poc el cap de Transports a Catalunya, Vicente Vilanova, a l’alcaldessa de Garrigàs i als alcaldes de Borrassà i Palau de Santa Eulàlia

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ha compromès a través del cap de la demarcació a Catalunya, Vicente Vilanova, a redactar i posar a licitació en el termini màxim d’un any el projecte executiu per a la construcció d’una rotonda a nivell a l’encreuament de la carretera N-II amb els accessos al municipi de Garrigàs, el nucli de Creixell a Borrassà i Palau de Santa Eulàlia.

Aquesta és una reivindicació històrica que es remunta a l’any 1986, quan els municipis afectats van demanar per primer cop una solució a la perillositat d’aquest accés. No és la primera vegada que es fa aquesta promesa. De fet, fins i tot hi ha hagut sobre la taula projectes redactats, tot i que mai s’han arribat a executar.

L’anunci es va fer durant una trobada que van demanar recentment els tres alcaldes dels pobles afectats. Van assistir a la visita a l’encreuament aquesta setmana el cap de la demarcació a Catalunya del Ministeri de Transports, Vicente Vilanova, i el cap de la unitat de Girona del ministeri, Jorge Verdú.

Les alcaldies dels tres pobles valoren molt positivament –en una nota feta pública ahir– la solució proposada pel ministeri perquè elimina el risc existent en aquest punt; perquè tindrà un “baix impacte paisatgístic en ser una rotonda a nivell”, i pel compromís del ministeri d’incloure l’obra en el seu pla d’actuació de vies.

Aquesta actuació s’ha planificat en uns terrenys expropiats per l’Estat l’any 2014 en el marc del projecte de desdoblament de l’N-II i accessos a diferents municipis, que va quedar aturat.

Mobilitzacions

El 2016 els veïns de la zona es van mobilitzar en diverses ocasions per reclamar una solució a la perillositat de l’encreuament. En aquella ocasió es va demanar suport a la Generalitat perquè pressionés el govern espanyol. Les reivindicacions en aquell moment eren conjuntes amb el poble de Pontós, que també tenia dificultats en l’accés a l’N II. Recordava recentment l’exalcalde de Borrassà Ferran Roquer que al llarg d’aquest anys hi ha hagut expropiacions i fins i tot moviments de terres i preparació en algun cas, que no s’ha arribat mai a convertir en cap millora.

LA XIFRA

36
anys
fa ja que es va fer la primera protesta per la falta de seguretat.

LA DATA

Any 2023
Previsió.
Consideren que la rotonda podria estar feta el 2023, segons els alcaldes i l’alcaldessa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT