Infraestructures i serveis

Proposen un “nou eix cívic” per al centre de Lloret

L’estudi d’arquitectes EFA Arquitectes guanya el concurs d’idees per a la remodelació del principal eix urbà

La idea porta per lema ‘Lloret, quatre estacions’ i crea un nou model d’espai públic

El projecte guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda Pau Casals, l’artèria principal del municipi, crea “un nou model d’espai públic, eix cívic, centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals: fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any”. La idea, que porta el lema Lloret, quatre estacions, és obra d’EFA Arquitectes, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació de Sabadell.

Aquest “nou eix cívic” funciona com a infraestructura de ciutat i establirà la comunicació longitudinal entre els diferents barris, equipaments, serveis i zones de la ciutat per als vianants amb ús de pèrgoles multifuncionals generadores d’ombres. Per al seu disseny, prevaldrà la continuïtat de l’espai públic i dels recorreguts de vianants per sobre de la continuïtat del trànsit de vehicles. En aquest sentit, s’han determinat zones de trànsit restringit o sense circulació dins de l’eix, cosa que permet establir nous esquemes de circulació i suprimir infraestructures de trànsit innecessàries en favor de l’espai de vianants i la seva continuïtat. La desaparició del trànsit rodat i la possibilitat d’ocupar l’espai renaturalitzat de la riera que proposa la idea permeten que l’eix funcioni com a plataforma d’unió dels barris.

Les principals accions que proposen són la creació d’un gran espai verd per al contacte amb la natura; la jerarquització de les passeres per a vianants; la creació d’un nou espai públic sobre la llera de la riera; un parc lineal distribuïdor i concentrador d’usos; el reforç de la continuïtat per a vianants per l’eix cívic; l’avinguda de Just Marlés com “la nova rambla comercial”; un nou espai mirador al costat de la cala de la Dona Marinera, i l’obertura al mar de l’eix cívic.

LA XIFRA

58.080
euros.
Aquesta és la dotació econòmica que ha rebut l’equip disciplinari pel projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona replanteja la ubicació de les funeràries

barcelona

Barcelona pacta un pla de rescat amb els quiosquers

barcelona

La Fundació La Caixa celebra 25 anys cooperant al món

BARCELONA

Últim dia de la fira Girobeer, que omple d’estiu la Devesa

girona

Barcelona, referent mundial de pau

barcelona

Volar acompanyats de voltors

Sant Joan de les Abadesses

L’Ajuntament de Figueres no compra el cinema Las Vegas

FIGUERES

Salvem el Crit vol compromisos per un nou urbanisme

palafrugell
societat

Neix una nova cria d’orangutan de Borneo al zoo de Barcelona